Τη Δευτέρα (22/04) πραγματοποιήθηκε σύσκεψη για το πρότζεκτ Athens Alive, στην οποία έδωσαν το «παρών» ο υπουργός Περιβάλλοντος, Σωκράτης Φάμελλος, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, και ο Σταύρος Κωνσταντινίδης, βασικός συνεργάτης του Δημήτρη Γιαννακόπουλου.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ρεπορτάζ της LiveSport, η σύσκεψη δεν έβγαλε το επιθυμητό αποτέλεσμα για την πλευρά των επενδυτών. Όπως επισημαίνεται, διαπιστώνεται ότι απαιτείται πολύς χρόνος για τις αλλαγές, ακόμη και αυτές για τις οποίες έχει υπάρξει αποδοχή, όπως η αύξηση του συντελεστή δόμησης από 0,4 σε 0,6.

Χρόνος και μάλιστα αρκετός θα χρειαστεί μέχρι και τη δημιουργία του Χωρικού Σχεδίου και την έγκριση του με σχετικό Προεδρικό Διάταγμα.

Οι εκπρόσωποι της Πολιτείας φέρεται να τόνισαν μεν ότι θα επανέλθουν με τις θέσεις τους μετά το Πάσχα, ωστόσο εκτιμάται ότι έχει ήδη μείνει πίσω το όλο πρότζεκτ, το οποίο αφορά και τον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό. Πάντως, το θετικό στην υπόθεση μοιάζει να είναι ότι παρά τη διαφορά που παρατηρείται στον τρόπο της προσέγγισης της υπόθεσης τόσο από την κυβέρνηση όσο και από τους επενδυτές, οι δύο πλευρές επιθυμούν να υπάρξουν θετικά βήματα στο σύντομο μέλλον.

«Για την ώρα κρατάμε ότι και οι δυο πλευρές θέλουν το έργο και απομένει να δούμε ποιες είναι οι προτάσεις των ανθρώπων του Athens Alive μετά το Πάσχα όταν και επανέλθουν στο τραπέζι των συζητήσεων με τους κυβερνητικούς παράγοντες», αναφέρεται επίσης στο σχετικό ρεπορτάζ.