Η ΑΕΚ ηττήθηκε χθες στο ΟΑΚΑ από την ΑΕΛ 0-1 και για ακόμη μια φορά στη σεζόν παρουσίασε τον άσχημο αγωνιστικό της εαυτό, αυτόν που κατά κύριο λόγο κυριαρχούσε σε σχέση με τις καλές/πειστικές εμφανίσεις. Το χθεσινό αποτέλεσμα έφερε αναστάτωση στις τάξεις των οπαδών, ενώ δεδομένα δημιούργησε προβληματισμό και στον σύλλογο, σε όλες τις βαθμίδες του (διοίκηση, τεχνικό τιμ, παίκτες).

Μάλιστα, το χθεσινό αποτέλεσμα βάζει την Ένωση και σε περιπέτειες όσον αφορά την τρίτη θέση της βαθμολογίας, η οποία δίνει το «καλό εισιτήριο» για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης σεζόν, σε περίπτωση που δεν έρθει η κατάκτηση του Κυπέλλου, με έναν τρίτο διαδοχικό τελικό κόντρα στον ΠΑΟΚ να φαντάζει το πιο πιθανό σενάριο.

Η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ θα πρέπει να κερδίσει τον υποβιβασμένο Λεβαδειακό στις 5 Μαΐου, καθώς σε διαφορετική περίπτωση, εφόσον ο Ατρόμητος κερδίσει τον ΟΦΗ στο Περιστέρι, θα χάσει και την τρίτη θέση στη Super League.

Η προσοχή στους «κιτρινόμαυρους» στρέφεται στον επαναληπτικό ημιτελικό Κυπέλλου με τη Λαμία, τη Μεγάλη Πέμπτη (18:00). Το 2-0 του ΟΑΚΑ δίνει μια σχετική ασφάλεια στην ΑΕΚ, ωστόσο η εικόνα για το καλύτερο και το χειρότερο σε κάθε παιχνίδι, κάνει τους πάντες να είναι σε… αναμμένα κάρβουνα.

Είναι δεδομένο πως στο αρχικό σχήμα θα επιστρέψουν οι Μπάρκας, Μπακάκης, Χουλτ, Σιμόες, όπως και ο Λιβάγια που επιστρέφει από τιμωρία, ενώ υποψηφιότητα θέτει και ο Μπακασέτας, που επίσης δεν έπαιξε με την ΑΕΛ λόγω τιμωρίας.