Ακόμη μια νίκη (η ένατη διαδοχική) και αυτή με μεγάλο σκορ στο ενεργητικό του για τον Ολυμπιακό, που έφυγε με το τρίποντο κι από την Λαμία, κερδίζοντας την τοπική ομάδα με 3-1 χάρη στο εξαιρετικής ομορφιάς απευθείας χτύπημα φάουλ του Φορτούνη και τα γκολ των Χασάν και Καμαρά.

Ο βαθμολογικά αδιάφορος Πανιώνιος νίκησε 2-1 τον ΠΑΣ Γιάννινα στη Νέα Σμύρνη, για την 29η αγωνιστική της Super League, και τον έστειλε «στο χείλος» του υποβιβασμού στη δεύτερη κατηγορία. Τα γκολ του Μασούρα στο 7΄ και του Σπιριντόνοβιτς στο 65΄ χάρισαν τη νίκη στους «κυανέρυθρους», ενώ ο Κρίζμαν είχε ισοφαρίσει με πέναλτι στο 55΄ για τον «Άγιαξ της Ηπείρου», που για να αποφύγει πλέον τον απευθείας υποβιβασμό και να πάει σε μπαράζ με τον δεύτερο της Football League, χρειάζεται νίκη επί του πρωταθλητή ΠΑΟΚ την τελευταία αγωνιστική και παράλληλα ήττα του ΟΦΗ από τον Ατρόμητο.

Παράλληλα, χωρίς νικητή ολοκληρώθηκε το ντέρμπι της ουράς της 29ης αγωνιστικής της Super League, καθώς ο Αστέρας Τρίπολης απέσπασε ισοπαλία 1-1 από τον ΟΦΗ στο «Θ. Βαρδινογιάννης» του Ηρακλείου κι έτσι διατήρησε το προβάδισμα του ενός βαθμού στην κατάταξη. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 17΄ με πέναλτι του Βαζ, αλλά ο Τσιλιανίδης ισοφάρισε στο 59΄ και η αρκαδική ομάδα, παρότι έμεινε για έκτο σερί ματς χωρίς νίκη, μπορεί να διασφαλίσει την παραμονή με «τρίποντο» επί του Πανιωνίου στο φινάλε ή εφόσον ο ΟΦΗ δεν νικήσει στο Περιστέρι τον Ατρόμητο.

Την ίδια ώρα, η προβολή του Μπράλιτς στο 28′ χάρισε μια μεγάλη νίκη στην ΑΕΛ (1-0), η οποία έφυγε με το διπλό από την έδρα της ΑΕΚ, περιορίζοντάς την επιθετικά και κρατώντας το προβάδισμα μέχρι τη λήξη.

Επιπλέον, ο Αστέρας Τρίπολης έφυγε με τον βαθμό της ισοπαλίας από το Ηράκλειο (1-1) και κρατά τη σωτηρία στα χέρια του, ενώ στον ΟΦΗ αρκεί η ισοπαλία την τελευταία αγωνιστική για να πάει στα μπαράζ και να παλέψει για την παραμονή.

Αναλυτικά, στις αναμετρήσεις για την 29η αγωνιστική της Super League σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:

ΑΕΚ-ΑΕΛ                          0-1

Ξάνθη-Απόλλων Σμύρνης            2-0

Ατρόμητος-Παναθηναϊκός           2-0

Λαμία-Ολυμπιακός                 1-3

ΟΦΗ-Αστέρας Τρίπολης             1-1

ΠΑΟΚ-Λεβαδειακός                 5-0

Παναιτωλικός-Άρης                1-2

Πανιώνιος-ΠΑΣ Γιάννινα           2-1