Ρικ Πιτίνο και Κιθ Λάνγκφορντ κλήθηκαν σε απολογία από τη Euroleague για σχόλια περί διαιτησίας που έκαναν και αφορούσαν το Game 1 με τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ δήλωσε πριν από το δεύτερο παιχνίδι στην ισπανική πρωτεύουσα: «Δεν θέλω να μιλώ για τις αποφάσεις των διαιτητών. Λέω στους παίκτες μου να μην φωνάζουν στους διαιτητές και δεν γυρνούν πίσω γρήγορα στην άμυνα. Δεν μπορείς να αλλάξεις την απόφαση των διαιτητών. Προσπαθώ να μην στέκομαι στη διαιτησία. Οι διαιτητές κάνουν τη δουλειά τους και εμείς της δική μας».

Από την πλευρά του, ο Κιθ Λάνγκφορντ, υποστήριξε: «Έχει χαμηλό κέντρο βάρους και νομίζω οι διαιτητές στα playoffs όπως και στο ΝΒΑ θα έπρεπε να αφήνουν τους παίκτες να κρίνουν τα παιχνίδια. Επέτρεψαν λίγο την σκληράδα και βρισκόταν συνέχεια στο χώρο του ακόμη κι όταν προσγειώθηκα. Νομίζω αυτό ήταν αντικανονικό. Αυτό που με απογοήτευσε ήταν τα διαφορετικά κριτήρια. Είτε καλή είτε κακή άμυνα έπρεπε να μας αφήσουν κι εμάς στην άλλη πλευρά να βγάλουμε παρόμοια επιθετικότητα. Να σφύριζαν με τον ίδιο τρόπο».

Μετά από αυτές τις δηλώσεις, η Euroleague κάλεσε σε απολογία τον Αμερικανό κόουτς και τον έμπειρο γκαρντ του «τριφυλλιού». Οι δύο άνδρες έχουν χρονική προθεσμία 72 ωρών για να παρουσιαστούν στην επιτροπή ή να στείλουν υπόμνημα και να απολογηθούν, ενώ αναμένεται να τιμωρηθούν με πρόστιμο.

Κλήση σε απολογία δέχθηκε και ο Τζέισον Γκρέιντζερ, καθώς μετά το Game 1 της Μπασκόνια με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, σχολίασε τη διαιτησία του ματς με ανάρτηση στο Twitter, την οποία έσβησε λίγο αργότερα.

Πηγή: gazzetta.gr