Μπορεί στο γκαλά της FIFA να έχασε το βραβείο, αλλά ο Ζοσέ Μουρίνιο αναδείχθηκε καλύτερος προπονητής σε επίπεδο συλλόγων από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Ιστορίας και Στατιστικής του Ποδοσφαίρου.

Καλύτερος προπονητής του κόσμου για τέταρτη χρονιά αναδείχθηκε από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Ιστορίας και Στατιστικής του Ποδοσφαίρου (IFFHS) ο Ζοσέ Μουρίνιο. Ο Πορτογάλος προπονητής, που είχε κερδίσει την εν λόγω διάκριση το 2004, το 2005 και το 2010, οδήγησε τη Ρεάλ Μαδρίτης στην κατάκτηση του πρωταθλήματος και του Σούπερ Καπ στην Ισπανία, ενώ έκανε ρεκόρ με τη «βασίλισσα» σε συγκομιδή βαθμών και γκολ στην Primera Division.

Ο Μουρίνιο συγκέντρωσε 101 ψήφους, δύο περισσότερες από τον Ρομπέρτο Ντι Ματέο (Τσέλσι) και τέσσερις από τον Ντιέγκο Σιμεόνε (Ατλέτικο Μαδρίτης), ενώ ο Πεπ Γκουαρντιόλα (Μπαρτσελόνα) ήταν τέταρτος με 82.

Τη δεκάδα που επέλεξε ένα πάνελ δημοσιογράφων συμπληρώνουν οι Τιτέ (Σάο Πάουλο, 61 βαθμοί), Γιουπ Χάινκες (Μπάγερν, 40), σερ Άλεξ Φέργκιουσον (Μαν. Γιουνάιτεντ, 27), Γιούργκεν Κλοπ (Ντόρτμουντ, 15), Μαρσέλο Μπιέλσα (Μπιλμπάο, 12) και Ρομπέρτο Μαντσίνι (Μαν. Σίτι, 11).

Πηγή: Sport-fm.gr