Ο Φάμπρι είναι άγνωστος στο ευρύ κοινό. Όχι όμως και στον Βαγγέλη Κρύο, τεχνικό διευθυντή της Θέουτα, που μίλησε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 για τον -κατά πάσα πιθανότητα-νέο προπονητή του Παναθηναϊκού.

Ο Έλληνας παλαίμαχος ποδοσφαιριστής, που κάνει καριέρα στην Ισπανία, γνωρίζει καλύτερα τον 57χρονο Ισπανό τεχνικό και ανέλυσε το προπονητικό του προφίλ, αλλά και τους λόγους που δεν έχει καταφέρει να κάνει κάτι σπουδαίο στην Primera Division.

Αναλυτικά, ο Βαγγέλης Κρύος μίλησε στην εκπομπή «Δεξί, αριστερό και άουτ» και στους Σωτήρη Κωσταβάρα και Γιάννη Θειακό για:

-το προπονητικό προφίλ του Φάμπρι: «Είναι ένας προπονητής με δυνατό χαρακτήρα. Δουλεύει πάρα πολύ καλά σε θέματα τακτικής, οι ομάδες του είναι σφικτές και ξέρουν τι ζητούν στον αγωνιστικό χώρο. Προσπαθεί οι ομάδες του να παίζουν καλό ποδόσφαιρο. Παίζει με σύστημα 4-2-3-1 συνήθως, με δύο γρήγορους παίκτες στα άκρα, με μπακ που ανεβαίνουν. Παίζει επιθετικά, αλλά όταν αμύνεται η ομάδα του είναι σφικτή. Δεν ξέρω αν στον Παναθηναϊκό θα έχει το χρόνο να δουλέψει γι’ αυτά που θέλει να περάσει».

-το λόγο που δεν έχει δουλέψει πολύ ο Φάμπρι στη μεγάλη κατηγορία: «Η Primera Division είναι για ορισμένους επιλεγμένους. Δεν είναι για όλους. Οι Ισπανοί προπονητές είναι από τους καλύτερους στον κόσμο και το επίπεδό τους είναι πολύ υψηλό. Κάθε χρόνο βγαίνουν καινούριοι προπονητές. Δεν μπορεί ο καθένας να προπονήσει στη μεγάλη κατηγορία, γι’ αυτό νομίζω πως δεν δούλεψε στην Primera Division».

-τις τελευταίες «επιδόσεις» του Φάμπρι:
«Ανέλαβε τη Σανταντέρ σε μια δύσκολη περίοδο, γιατί έχει οικονομικά και διοικητικά προβλήματα. Αυτά δεν του επέτρεψαν να δουλέψει όπως ήθελε. Γι’ αυτό πιστεύω πως δεν έμεινε εκεί. Προηγουμένως έκανε καλή χρονιά με τη Γρανάδα, έπαιζε καλό κι επιθετικό ποδόσφαιρο στην Primera Division».

-το αν δίνει έμφαση στη χρησιμοποίηση νέων παικτών: «Εξαρτάται από την ομάδα που θα πάρεις και τι στόχους έχεις. Αν η ομάδα έχει στόχο πρωταθλητισμό, δεν μπορεί να περιμένει να βγάλει μικρούς παίκτες. Εξαρτάται από τη συγκυρία που θα βρει και τους στόχους της ομάδας. Γενικά στην Ισπανία όταν υπάρχουν καλοί νεαροί παίκτες παίρνουν ευκαιρίες».

-τα άδεια γήπεδα στην Ισπανία: «Τα ακριβά εισιτήρια είναι μία από τις βασικές αιτίες για τα άδεια γήπεδα. Επειδή τα περισσότερα χρήματα από τα τηλεοπτικά δικαιώματα τα παίρνουν Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης, οι υπόλοιπες ομάδες για να επιβιώσουν αναγκάζονται να βάλουν υψηλές τιμές των εισιτηρίων. Είναι κάτι ανησυχητικό και ψάχνουν τρόπους για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα».

Πηγή: sport-fm.gr