Η Εθνική Ελλάδας το βράδυ του Σαββάτου (21:45) μπαίνει στην μάχη των προκριματικών για την πρόκρισή της στο Euro 2020 κόντρα στο Λιχτενστάιν.

Η προηγούμενη προκριματική φάση ήταν ένα βήμα μπροστά για την Εθνική μας ομάδα. Μετά τα… εφιαλτικά προκριματικά για το Euro του 2016 που βλέπαμε την Ελλάδα να χάνει μέσα έξω από τα Νησιά Φερόε, ήρθε ο όμιλος για το Μουντιάλ του 2018 με Βέλγιο και Βοσνία στον οποίο τερματίσαμε δεύτεροι και πέσαμε πάνω στους Κροάτες στα μπαράζ για ν’ αποκλειστούμε από τους μετέπειτα φιναλίστ του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ναι, το Nations League ήταν ένα βήμα πίσω στην προσπάθεια που κάνει η Ελλάδα, αλλά η Εθνική θα δώσει την δική της μάχη στα προκριματικά που αρχίζουν για εμάς σήμερα το βράδυ (21:45).

Οπως όλα δείχνουν στο πρώτο μας ματς, ο Αγγελος Αναστασιάδης θα παρατάξει την Εθνική με ένα σχήμα 4-2-3-1. Ο Βλαχοδήμος ή Πασχαλάκης στο τέρμα και η άμυνα θ’ απαρτίζεται με τους Μπακάκη (έχει πιθανότητες και ο Μαυρίας), Κουρμπέλη (ναι σε ρόλο στόπερ), Σιόβα και Κούτρη. Στα χαφ θα είναι οι Ζέκα-Σάμαρης με τον Φορτούνη να έχει ελεύθερο ρόλο μπροστά τους. Στα εξτρέμ ο Δώνης φαίνεται να είναι ο ένας εκλεκτός του Αναστασιάδη και να παίζεται μια θέση για Μασούρα-Μπακασέτα-Κολοβό. Στην επίθεση όλα δείχνουν ότι θα ξεκινήσει ο Μήτρογλου…

Στο μυαλό του Αναστασιάδη υπήρχε (και υπάρχει) το 3-5-2 αλλά το 4-2-3-1 δείχνει να είναι η επικρατέστερη επιλογή.

Πηγή: gazzetta.gr