Ο ΠΑΣ Γιάννινα πλήρωσε την επιθετική αδυναμία του με άλλους δυο χαμένους βαθμούς στους «Ζωσιμάδες», καθώς η ΑΕΛ τον υποχρέωσε σε  ισοπαλία χωρίς σκορ (0-0_, στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής της Super League. Η ομάδα της Ηπείρου παραμένει στα χαμηλά της κατάταξης (13η θέση), ενώ το θεσσαλικό συγκρότημα απέσπασε ακόμη έναν πολύτιμο βαθμό μακριά από την έδρα του, φτάνοντας στη 10η θέση τον Αστέρα Τρίπολης.

Ο Γιάννης Πετράκης επέλεξε το 3-5-2, με τον Ν. Μιχαήλ στο τέρμα, τους Κάργα, Σκόνδρα και Αλ. Μιχαήλ στην άμυνα, τον Αποστολόπουλο δεξιά, τον Μπουκουβάλα αριστερά και τους Νικολιά, Κάστρο και Πάντελιτς στο κέντρο, με τους Αθανασιάδη και Λεο στην επίθεση.

Από την πλευρά του ο Τζιανλούκα Φέστα επίσης παρέταξε την ομάδα του με 3-5-2 και τους Κρίστινσον στην εστία, τους Μπέρτο, Μόρας και Μπράλιτς στην άμυνα, τους Μιλοσάβλιεβιτς, Ζίβκοβιτς, Γιακιμόφσκι, Γκοΐκοβιτς και Σεσέροβιτς στο κέντρο και τον Λεοζίνιο με τον Νούνιτς στην επίθεση.

Μπήκε δυναμικά ο ΠΑΣ, αλλά δεν βρήκε γκολ

Ο ΠΑΣ Γιάννινα μπήκε δυναμικά στο παιχνίδι και προσπάθησε γρήγορα να βρει το γκολ, που θα του άνοιγε τον δρόμο για το πολύτιμο τρίποντο. Ο Αθανασιάδης έγινε αποδέκτης των -όχι πάντα καλών- προσπαθειών των συμπαικτών του, δίχως να καταφέρει να απειλήσει. Κορωνίδα της επιθετικής δραστηριότητας των Ηπειρωτών ήταν το δοκάρι του Πάντελιτς στο 11’, όταν σούταρε χαμηλά έξω από την περιοχή, με την μπάλα να χτυπάει στη ρίζα του αριστερού δοκαριού του Κρίστινσον. Έκτοτε, όλοι πίστεψαν πως θα ανέβει περαιτέρω η πίεση των Ηπειρωτών, που μέτρησαν λίγες καλές στιγμές ως το φινάλε. Ο Κλάους (39’) με κεφαλιά πρόλαβε τον Ζίβκοβιτς, όμως έστειλε την μπάλα λίγο άουτ, ενώ ο Λεο έχανε… στροφές όσο περνούσε η ώρα και δεν στήριζε τον Έλληνα φορ.

Πολλές τελικές, αποβολή και τελικά… 0-0

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Γιακιμόφσκι από πλευράς ΑΕΛ να μπαίνει ωραία στην περιοχή από αριστερά και να σημαδεύει την κλειστή γωνία του Μιχαήλ, που βρέθηκε σε ετοιμότητα. Ο Μάνος πέρασε στο ματς αντί του Λεο στο 62’ και αμέσως έκανε αισθητή την παρουσία του στο κέντρο της «βυσσινί» άμυνας, που επρόκειτο να δεχθεί ιδιαίτερη πίεση μετά το 74’. Τότε ο Νούνιτς έβαλε απρόσεκτα τα χέρια του σε διεκδίκηση με τον Κάργα, με τον Ζαχαριάδη να του βγάζει δεύτερη κίτρινη και να τον αποβάλλει.

Λίγα λεπτά μετά (77’) μπήκε στο παιχνίδι ο Παμλίδης και μαζί με τον Μάνο και τον Αθανασιάδη έβαλαν τα δυνατά τους, ώστε να μετατρέψουν σε γκολ την υπεροχή των Γιαννιωτών. Αυτό, πάντως, δεν συνέβη ούτε στο 76’ με σκαστή κεφαλιά που κατέληξε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, ούτε στο 81’ όταν ο Κρίστινσον έκανε μεν λανθασμένη έξοδο, αλλά δεν είδε τη μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του μετά την κεφαλιά ξανά του Παμλίδη, αλλά ούτε και στο 93’, όταν ο Μάνος κοντρόλαρε και γύρισε προ του Μόρα, με την μπάλα να καταλήγει ψηλά άουτ και το 0-0 να παραμένει ως το τέλος, προς απογοήτευση των γηπεδούχων.

ΠΑΣ Γιάννινα (Γ. Πετράκης): Μιχαήλ, Κάστρο (80’ Γιάκος), Λεο (62’ Μάνος), Πάντελιτς, Αθανασιάδης, Αποστολόπουλος, Κάργας, Α. Μιχαήλ, Μπουκουβάλας, Νικολιάς, Σκόνδρας (77’ Παμλίδης)

ΑΕΛ (Τζ. Φέστα): Κρίστινσον, Μιλοσάβλιεβιτς, Γιακιμόφσκι, Μόρας, Λεοζίνιο (46’ Σικάβκα), Μπέρτος, Μπράλιτς, Ζίβκοβιτς, Σεσέροβιτς (80’ Ζίζιτς), Νούνιτς, Γκοϊκοβιτς (89’ Γκόλιας)

Πηγή: gazzetta.gr