Μεγάλη πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League πανηγύρισε μέσα στο Μόναχο η Λίβερπουλ, επικρατώντας της Μπάγερν με 3-1, στον επαναληπτικό του 0-0 στο Άνφιλντ.

Το σκορ άνοιξε στο 26’ ο Μανέ με ωραία ενέργεια, εκμεταλλευόμενος την άστοχη έξοδο του Νόιερ μακριά από την εστία του, όμως στο 39’ η Μπάγερν ισοφάρισε με αυτογκόλ του Ματίπ, μετά από σέντρα του Γκνάμπρι.

Το 1-1 έδινε την πρόκριση στους «κόκκινους» κι έτσι η Μπάγερν προσπάθησε να βγει μπροστά για να πάρει το προβάδισμα, όμως η ομάδα του Γίργκεν Κλοπ ήταν καλά στημένη, κλείνοντας τους χώρους, και στο 69’ ήταν αυτή που σκόραρε, με τον Φαν Ντάικ με κεφαλιά να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα μετά από ωραία εκτέλεση κόρνερ του Μίλνερ.

Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Μανέ με κεφαλιά-ψαράκι μετά από σέντρα του Σαλάχ στο 84’, γράφοντας το τελικό 1-3.

Στο άλλο παιχνίδι της ημέρας, η Μπαρτσελόνα δε δυσκολεύτηκε να κάμψει την αντίσταση της Λιόν, την οποία νίκησε με 5-1, παίρνοντας την πρόκριση στα προημιτελικά.

Το σκορ άνοιξε στο 17’ ο Μέσι με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι αλά Πανένκα, ενώ στο 31’ ο Σουάρες «σέρβιρε» έτοιμο γκολ στον Κουτίνιο, που έκανε το 2-0.

Στο 58’ η Λιόν μείωσε σε 2-1 με τον Τουσάρ, όμως η συνέχεια ανήκε στους Καταλανούς, που με γκολ του Μέσι στο 78’, του Πικέ στο 81’ και του Ντεμπελέ στο 86’ έφτασε στο τελικό 5-1.