Αρκετές αναμένεται να είναι οι αλλαγές στο έμψυχο δυναμικό της ΑΕΚ ενόψει της νέας σεζόν, δεδομένου ότι η τρέχουσα δεν εξελίσσεται όπως θα ήθελαν οι άνθρωποι του συλλόγου. Ο στόχος του Κυπέλλου παραμένει «ζωντανός», αλλά στο πρωτάθλημα τα πάντα έχουν χαθεί και το πλασάρισμα στην τρίτη θέση αποτελεί… παρηγοριά για μια πρωταθλήτρια.

Μάλιστα, η Ένωση δεν κατάφερε να πανηγυρίσει τη νίκη ούτε σε ένα ντέρμπι, κάτι που προβληματίζει αρκετά άπαντες στο «κιτρινόμαυρο στρατόπεδο». Σε αυτό συνέβαλαν και οι… χαμηλές πτήσεις αρκετών παικτών, παλιών και νέων, με δύο εξ αυτών της τελευταίας κατηγορίας (των νέων) να είναι πιο κοντά στην πόρτα της εξόδου.

Ο λόγος για τους Σαντάνια Άλεφ και Μπογέ, τουλάχιστον σύμφωνα με όσα υποστηρίζει η εφημερίδα «Live Sport». Ο Βραζιλιάνος χαφ και ο Αργεντινός εξτρέμ αποκτήθηκαν το περασμένο καλοκαίρι με τη μορφή δανεισμού και στην ΑΕΚ θα πρέπει να αποφασίσουν προσεχώς αν θα κινηθούν για την απόκτησή τους.

Για τον Άλεφ, που αγωνίστηκε από το 70′ και μετά κόντρα στον Παναθηναϊκό, πρέπει να δοθεί 1,8 εκατ. ευρώ, βάσει της συμφωνίας που υπάρχει με την Μπράγκα. Αν και δεν αποκλείεται να γίνει κάποια κίνηση, σε αρκετά χαμηλότερο ποσό και σε περίπτωση που συμφωνήσει με αυτήν την προοπτική και ο πορτογαλικός σύλλογος.

Για τον Μπογέ τα πράγματα είναι σαφώς πιο δύσκολα, καθώς υπάρχει ρήτρα ύψους 6 εκατομμυρίων ευρώ (έστω και εάν έχει συμφωνηθεί να καταβληθεί το ποσό σε δόσεις), αλλά το ενδεχόμενο να δώσει τόσα χρήματα η Ένωση στην Τορίνο, για έναν παίκτη που συντριπτική πλειοψηφία των παιχνιδιών έχει στάνταρ πολύ κάτω του μετρίου, φαντάζει απίθανο.

Ο Βράνιες που θέλει σαν τρελός να γυρίσει

Όσον αφορά το «έλα», ένα από τα ονόματα που άπαντες θα ήθελαν να συμπεριλαμβάνεται σε αυτά, είναι του Όγκνιεν Βράνιες. Ο Βόσνιος έχει εκφράσει επανειλημμένως μέσω social media το δέσιμό του με τον «δικέφαλο», ωστόσο χθες έστειλε μήνυμα επιστροφής πιο σαφές από ποτέ.

«Ανέβασε» στο Facebook ένα video από την ταινία Rocky, που είχε ποστάρει ξανά στο παρελθόν για τους «κιτρινόμαυρους» και έγραψε ξεκάθαρα: «Θα γυρίσω πίσω». Αν και στη συνέχεια αυτό… εξαφανίστηκε.