Νίκη στην πρεμιέρα της στις φετινές ευρωπαϊκές διοργανώσεις θέλει η ΑΕΚ, η οποία θα αντιμετωπίσει στο Ολυμπιακό Στάδιο την κροατική Χάιντουκ Σπλιτ.

Οι Κροάτες αποτελούν τη θεωρητικά πιο αδύναμη ομάδα του ομίλου και οι παίκτες του Ντούσαν Μπάγεβιτς θέλουν να ξεκινήσουν με το… δεξί για να θέσουν τις βάσεις της πρόκρισης στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ.

Ο τεχνικός του «Δικέφαλου» τόνισε στους ποδοσφαιριστές του ότι θέλει να αγωνιστούν όπως απέναντι στον Πανσερραϊκό, με το ίδιο πάθος και ένταση, ενώ τους ανέφερε τα εξής:

«Πρέπει να επιβάλουμε το ρυθμό μας και να αποφύγουμε λάθη που μπορούν να εκμεταλλευτούν οι ποιοτικοί παίκτες της Χάιντουκ».

Ο Σερβοέλληνας προπονητής προσανατολίζεται να χρησιμοποιήσει τον Αραμπατζή κάτω από τα δοκάρια, ενώ Μανωλάς και Δέλλας θα παραμείνουν στο κέντρο της άμυνας, όπως και οι Γιάχιτς και Λαγός στα άκρα αυτής.
Ο Ντιόπ θα πάρει τη θέση του τιμωρημένου Μάκου ως παρτενέρ του Καφέ στα κεντρικά χαφ, με τους Σκόκο, Λυμπερόπουλο κι έναν εκ των Μπερνς ή Λεονάρντο μπροστά τους, ενώ ο Τζεμπούρ θα παραμείνει σε θέση φορ.
Την αποστολή συμπληρώνουν οι Σάχα, Πατσατζόγλου, Νασούτι, Νταντόμο, Καράμπελας, Μπλάνκο, Έντερ και Γκέντσογλου.

Η Χάιντουκ από την πλευρά της αναμένεται να παίξει με 4-3-2-1 και τους Σούμπασιτς, Στρίνιτς, Μπούλιατ, Βέιτς, Μάλοτσα, Μπούλκου, Τομάσοφ, Άντριτς, Σαρμπίνι, Ίμπρισιτς και Βούκουτσιτς. Οι δύο τελευταίοι θεωρούνται και οι πιο επικίνδυνοι παίκτες της ομάδας του Στάνκο Ποκλέποβιτς, ο οποίος στα 72 του είναι ο γηραιότερος προπονητής του Γιουρόπα Λιγκ.

Πηγή: gazzetta.gr