Η άρνηση του Κέπα να γίνει αλλαγή από τον Σάρι, μπορεί να έκανε τον γύρο του κόσμου ως κάτι το πρωτοφανές αλλά μόνο τέτοια δεν ήταν. Αρκετοί ποδοσφαιριστές πριν από αυτόν είπαν «όχι» στην απόφαση του προπονητή τους να μπουν ή να βγουν από τον αγωνιστικό χώρο. Ανάμεσά τους και μερικά μεγάλα ονόματα, όπως ο Λίο Μέσι.

Κάρλος Τέβες

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Μάντσεστερ Σίτι, ο Αργεντινός επιθετικός είχε «αρπαχτεί» ουκ ολίγες φορές με τον Ρομπέρτο Μαντσίνι. Στις 27 Σεπτμεβρίου 2011, ο Τέβες έμεινε στον πάγκο από τον προπονητή του, στο παιχνίδι κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου. Στην επανάληψη, με το σκορ να είναι 2-0 υπέρ των Γερμανών, ο Ιταλός τεχνικός ζήτησε από τον παίκτη του να ετοιμαστεί για να περάσει στον αγωνιστικό χώρο, όμως ο τελευταίος αρνήθηκε. Μετά το ματς, ο Τέβες ισχυρίστηκε πως υπήρξε ασυνεννοησία και ότι ποτέ δεν είπε «όχι» στον Μαντσίνι. Ωστόσο, το γυαλί είχε… ραγίσει, με τον Αργεντινό φορ να μένει εκτός ομάδας για μεγάλο διάστημα, έπειτα από απόφαση της διοίκησης.

Λούκας Φαμπιάνσκι

Το διάστημα 2014-2018, ο Πολωνός τερματοφύλακας υπερασπιζόταν την εστία της Σουόνσι και σε ένα ματς κόντρα στην Τότεναμ, στις 5 Απριλίου 2017, είχε μια σύγκρουση με τον Γιάνσεν των «πετεινών». Το φορείο μπήκε μέσα και ο προπονητής, Πολ Κλεμέντ, έδωσε εντολή να μπει στο παιχνίδι ο αναπληρωματικός γκολκίπερ, Κρίστοφερ Νόρτνβελντ. Μάλιστα, σηκώθηκε και η πινακίδα για την αλλαγή, όμως ο Φαμπιάνσκι γύρισε προς τον πάγκο, λέγοντας πως είναι καλά και θα συνεχίσει να αγωνίζεται. Εκείνη τη στιγμή, η αναμέτρηση ήταν στο 81’ και στο 1-0 υπέρ της Σουόνσι, με την Τότεναμ να κάνει την ανατροπή στα τελευταία λεπτά και να νικά με 1-3.

Νίκολα Κάλινιτς

Τον περασμένο Ιούνιο συμπεριλήφθηκε στην 23αδα της εθνικής Κροατίας, για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας. Ωστόσο, στο πρώτο παιχνίδι της «χρβάτσκα» στη διοργάνωση, απέναντι στη Νιγηρία, ο Κάλινιτς αρνήθηκε να περάσει στον αγώνα, ως αλλαγή, ισχυριζόμενος πως αντιμετώπιζε πρόβλημα τραυματισμού. Είχε προηγηθεί ένα αντίστοιχο περαστικό, λίγες μέρες νωρίτερα, σε ένα φιλικό προετοιμασίας κόντρα στη Βραζιλία, με τον ομοσπονδιακό τεχνικό, Ζλάτκο Ντάλιτς, να παίρνει την απόφαση να… στείλει σπίτι του τον Κροάτη επιθετικό.

Λιονέλ Μέσι

Στη σεζόν του τελευταίου τρεμπλ της Μπαρτσελόνα (2014-15), ο Αργεντινός σούπερ σταρ είχε μια διαφωνία με τον τότε προπονητή της ομάδας, Λουίς Ενρίκε. Στις 18 Οκτωβρίου 2014, στο ματς απέναντι στην Εϊμπάρ, ο τεχνικός των «μπλαουγκράνα» αποφάσισε να αντικαταστήσει τον Μέσι, ώστε να τον ξεκουράσει. Ο τελευταίος, όμως, είχε αντίθετη άποψη και του την εξέφρασε δημόσια, κάνοντας ένα χαρακτηριστικό νεύμα προς τον πάγκο. Και επειδή στο Καμπ Νου ό,τι λέει ο Μέσι είναι… νόμος, ο Λουίς Ενρίκε δεν αντέδρασε και έβαλε στο παιχνίδι τον Μουνίρ, αντικαθιστώντας τον Νεϊμάρ.

Πηγή: gazzetta.gr