Από την αποκαρδιωτική εικόνα του πρώτου μέρους και τις αποδοκιμασίες, στην εντυπωσιακή νίκη και το πάρτι στις εξέδρες του Καραϊσκάκη. Αυτή ήταν η εικόνα του αγώνα με την ΑΕΚ για τον Ολυμπιακό, ο οποίος πανηγύρισε ένα εμφατικό 4-1, εκμεταλλευόμενος ένα εντυπωσιακό δεύτερο μέρος και την κατάρρευση του αντιπάλου.

Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο έπειτα από τη λήξη του πρώτου μέρους, αλλά κατάφερε να ανατρέψει με εμφατικό τρόπο το εις βάρος της 1-0. Για να συμβεί αυτό, χρειάστηκε να «τσιτώσουν« τους συμπαίκτες τους οι… μπαρουτοκαπνισμένοι -σε αυτά τα ματς- Έλληνες ποδοσφαιριστές των Πειραιωτών.

«Πρέπει να ξυπνήσουμε. Τι πράγματα είναι αυτά; Δεν είναι Ολυμπιακός αυτό που δείχνουμε. Δεν μας αξίζει αυτή η εικόνα. Δεν γίνεται να χάσουμε ξανά. Πάμε δυνατά, τους έχουμε. Δεν το βλέπετε; Είμαστε καλύτεροι», ειπώθηκε στην ανάπαυλα, σύμφωνα με τον «Κόκκινο Πρωταθλητή», με τους Βασίλης Τοροσίδη, Λάζαρος Χριστοδουλόπουλο, Αβραάμ Παπαδόπουλο, Κώστα Φορτούνη και Ανδρέα Μπουχαλάκη να μπαίνουν μπροστά.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, υπήρξαν και άλλες ατάκες στο ημίχρονο του αγώνα με την Ένωση, που είτε δεν έχουν διαρρεύσει ή δεν γίνεται να… γραφτούν.