Τον αποκλεισμό από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις υπέστη χθες η πρωταθλήτρια Αγγλίας, Μάντσεστερ Σίτι μετά την ήττα από την Ντόρτμουντ (1-0). Οι «πολίτες» όμως καλούνται να αφήσουν πίσω την απογοήτευση προκειμένου να αποδώσουν τα μέγιστα στο αγγλικό πρωτάθλημα, ξεκινώντας με τον αγώνα κόντρα στη συμπολίτισσα Γιουνάιτεντ την Κυριακή (9/12).

Αυτό άλλωστε περιμένει από τους παίκτες του ο Ρομπέρτο Μαντσίνι, ο οποίος στις δηλώσεις του εστιάζει στο ντέρμπι του Μάντσεστερ.

«Η χθεσινή ήττα δεν νομίζω πως θα επηρεάσει το ηθικό μας. Χθες είναι ξεκάθαρο πως το μόνο που χάσαμε είναι η ευκαιρία να αγωνιστούμε στο Europa League. Αλλά πλέον είναι σημαντικό να σκεφτόμαστε μόνο το ντέρμπι. Έχουμε πέντε μέρες να ανακτήσουμε τις δυνάμεις μας και όταν το καταφέρουμε δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα», ήταν τα λόγια του τεχνικού της Σίτι.

Ο προπονητής των «πολιτών» δεν παρέλειψε να τονίσει πως ο αποκλεισμός από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις έχει και μία θετική πλευρά:

«Θα είναι καλό το γεγονός πως δε θα χρειαστεί να αγωνιζόμαστε τις Πέμπτες και δε θα επιβαρύνουμε πολύ το πρόγραμμά μας. Άλλωστε τώρα παίζουμε με μια ομάδα όπως η Γιουνάιτεντ που αγωνίζεται τόσο στο Champions League όσο και στη Premier League. Επομένως ότι θα συμβεί θα εξαρτηθεί από μας, που βασικός μας στόχος είναι να υπερασπιστούμε τον τίτλο μας».

Πηγή: sport-fm.gr