«Ξέρω τι θα διάλεγαν οι οπαδοί, εμείς όμως δεν κάνουμε καμία επιλογή. Δεν υπάρχει το δίλημμα. Δόξα τω Θεώ… Τώρα βλέπουμε το ματς του Champions League κι έπειτα θα δούμε αυτό με τη Γιουνάιτεντ για την Κυριακή…» τόνισε ο Γίργκεν Κλοπ λίγες ώρες πριν το πρώτο ραντεβού με τους Βαυαρούς.

Ο τιμωρημένος Βίρτζιλ Φαν Ντάικ θα λείπει από το παιχνίδι με την Μπάγερν Μονάχου εντός έδρας στο Champions League. Η απώλεια του Ολλανδού είναι σαφές πως μπορεί να επηρεάσει την Λίβερπουλ τόσο αγωνιστικά όσο και ψυχολογικά, αλλά είναι θετικό πως πρόκειται για εντός έδρας παιχνίδι. Η Μπάγερν Μονάχου θα επιδιώξει να παίξει το παιχνίδι των αντεπιθέσεων και σίγουρα η απουσία του Βίρτζιλ θα έχει τον ρόλο της σε αυτό το πλάνο.

Οι Γερμανοί θα… δουλέψουν πάνω σε αυτήν την απουσία και θα επιχειρήσουν να αυξήσουν την πίεση προς τους αντιπάλους τους. Κανείς δεν είναι φέτος σαν τον Βίρτζιλ και όλοι μιλούν για τον παίκτη της χρονιάς. Θα ήταν εξαιρετικό το να κερδίζει αυτήν την διάκριση διότι θα δείξει πολλά. Παίρνει βαθμολογία 9/10 σε κάθε εβδομάδα σχεδόν και ίσως μόνο ο Φερναντίνιο της Σίτι μπορεί να τον πλησιάσει. Ωστόσο, ο Κλοπ είναι ένας προπονητής που μπορεί να εμπνεύσει τους παίκτες του και να αναδείξει ξανά το πόσο καλό και ποιοτικό σύνολο έχει η ομάδα του.

Ο Ματίπ ξέρει τον Λεβαντόφσκι από τη Bundesliga. Ωστόσο, ο πρώην αμυντικός της Σάλκε έχει παίξει αντίπαλος με τον Πολωνό επιθετικό σε δέκα ματς της Bundesliga, όπου ο έμπειρος επιθετικός έχει σκοράρει επτά γκολ. Είναι η ευκαιρία του Ματίπ να δείξει στον «Λεβα» πως παίζοντας στην Λίβερπουλ έγινε καλύτερος. Αλλωστε, για έναν παίκτη των Κόκκινων αυτά είναι ματς που θέλει να παίζει.

Ένα μεγάλο προσόν του Λεβαντόφσκι είναι πως έχει δει τον αμυντικό πριν καν πάει πάνω του και βάζει έτσι το κορμί του ώστε να κερδίσει χώρο και μέτρα στο γήπεδο. Πρέπει να είναι πολύ δυνατός σωματικά ο αμυντικός για να τον σταματήσει δίχως φάουλ ή πέναλτι. Είτε παίζοντας στην ομάδα του είτε στην Εθνική αυτό το στιλ του, του αποφέρει πάντα πολλά φάουλ. Ο Βίρτζιλ είναι μία επιβλητική παρουσία όμως αυτό το παιχνίδι θα το περιμένουν όλοι πως και πως. Και οι παίκτες και ο κόσμος. Η Μπάγερν είναι πολύ πιο μεγάλο όνομα από τη Ρόμα. Είναι το πιο μεγάλο στην φάση των ομίλων και πιο πάνω από Παρί και Σίτι. Είναι τέτοια η πρόκληση και το μέγεθος του αντιπάλου που δεν χρειάζεται κανένα έξτρα κίνητρο. Βέβαια, ο θηριώδης Ολλανδός στόπερ μοιάζει πραγματικά απροσπέλαστος την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο. Διαβάζει τις φάσεις, καλύπτει τον χώρο και καθαρίζει εύκολα τις φάσεις.

Ο στόπερ της Λίβερπουλ και στα έξι παιχνίδια του Champions League δεν έχει δεχθεί ντρίμπλα! Ένα τρομερό στατιστικό στοιχείο, που δείχνει την αποτελεσματικότητα του Φαν Ντάικ κυρίως στην οικονομία του παιχνιδιού. Στα τάκλιν τόσο στην Premier League όσο και στο Champions League έχει σχεδόν 100% επιτυχία. Στην Αγγλία τον χαρακτηρίζουν… Σινικό Τείχος και το γεγονός πως δύσκολα κάνει φάουλ (0,8 ανά ματς στο Champions League) τον κάνουν απροσπέλαστο! Αυτό θα λείψει πολύ από τη Λίβερπουλ…

Πηγή: gazzetta.gr