Την περασμένη αγωνιστική χρονιά ήταν το μεγάλο πλεονέκτημα της ΑΕΚ, το οποίο τη βοήθησε σε μεγάλο βαθμό να πάρει σημαντικές νίκες και να πανηγυρίσει την κατάκτηση του πρωταθλήματος μετά από 24 χρόνια. Ωστόσο, αυτήν τη σεζόν η κατάσταση έχει αντιστραφεί ολοκληρωτικά και πλέον αποτελεί τη μεγάλη «πληγή» της ομάδας.

Ο λόγος για ότι η Ένωση δείχνει να «σβήνει» μετά από κάποιο σημείο νωρίς σε κάθε δεύτερο ημίχρονό της. Η εικόνα αυτή παρουσιάστηκε σχεδόν σε όλη τη θητεία του Μαρίνου Ουζουνίδη στον «κιτρινόμαυρο» πάγκο και συνεχίζεται και με τον Μανόλο Χιμένεθ, που δεν είναι και μάγος για να διορθώσει κάτι που δομείται με την καλοκαιρινή προετοιμασία κάθε ομάδας.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που ισχυρίζονται ότι υπάρχει πρόβλημα φυσικής κατάστασης στην ΑΕΚ. Αυτό ίσως να εννοούσε και ο Ισπανός τεχνικός μετά τη χθεσινή ταπείνωση του συνόλου του στο Καραϊσκάκη, με το 1-1 να γίνεται σε 15 λεπτά (από το 72’ και μετά) σε 4-1. «Υπάρχει εξήγηση για το β’ ημίχρονο, αλλά δεν μπορώ να την πω ανοιχτά», ανέφερε χαρακτηριστικά στη συνέντευξη Τύπου.

Παρόλα αυτά, ο «δικέφαλος» καλείται να ανασυνταχτεί, να αντιμετωπίσει και τα όποια προβλήματα μπορεί να έχουν να κάνουν με κόπωση (σωματική και πνευματική) των παικτών και να κυνηγήσουν τον μοναδικό στόχο που έμεινε μέχρι το καλοκαίρι, το Κύπελλο Ελλάδας, όντας και το φαβορί για πρόκριση στα ημιτελικά, μετά το 0-1 επί του Ατρόμητου στο Περιστέρι.