Έντονες αντιδράσεις αναμένεται να προκαλέσει η απόφαση του αθλητικού δικαστή να τιμωρήσει με χαμηλό πρόστιμο τη Γιουβέντους για το πανό που ανάρτησαν οι οπαδοί της κατά τη διάρκεια του ντέρμπι με την Τορίνο. Αντίθετα οι φιλοξενούμενοι τιμωρήθηκαν με πιο βαρύ πρόστιμο για φθορές που προκάλεσαν οι οπαδοί τους στο γήπεδο της «Γιούβε».

Από το 20ο λεπτό της αναμέτρησης της Γιουβέντους με την Τορίνο και μέχρι να παρέμβουν οι άνθρωποι της ασφάλειας της «Γιούβε», οι οπαδοί των «μπιανκονέρι» είχαν σηκώσει ένα πανό που προκάλεσε την αντίδραση ακόμα και του προέδρου τους, Αντρέα Ανιέλι.

Στο πανό αυτό γινόταν προσβλητική αναφορά στο τραγικό δυστύχημα της «Σουπέργκα», το 1949, στο οποίο «ξεκληρίστηκε» η μεγάλη ομάδα της Τορίνο. Ο αθλητικός δικαστής τιμώρησε με πρόστιμο 10 χιλιάδων ευρώ τη «Μεγάλη Κυρία» για «προσβολή των αντίπαλων οπαδών καθώς και κάθε ανθρώπου του αθλητισμού», όπως ήταν το σκεπτικό του δικαστή.

Αντίθετα πιο βαριά τιμωρία περίμενε την Τορίνο, αφού «οι οπαδοί της προκάλεσαν την καταστροφή 100 καθισμάτων, ενός διαχωριστικού ανάμεσα σε δύο κερκίδες, καθώς και φθορές στις τουαλέτες της κερκίδας στην οποίαν βρίσκονταν», όπως ανάφερε ο αθλητικός δικαστής. Η διοίκηση της Τορίνο καλείται να πληρώσει 25 χιλ. ευρώ.

Η απόφαση αυτή μοιάζει παράδοξη και αναμένεται να προκαλέσει έντονες αντιδράσεις, αρχής γενομένης από τους ανθρώπους της Τορίνο, οι οποίοι έχουν ήδη χαρακτηρίσει «κατάπτυστο» το συγκεκριμένο πανό.

Πηγή: sport-fm.gr