Οι θέσεις που οδηγούν στους «16» του Champions League είναι… ρεζερβέ στον τέταρτο όμιλο. Πρώτη η Ντόρτμουντ και δεύτερη η Ρεάλ Μαδρίτης.

Αυτό που εκκρεμεί και θα ξεκαθαρίσει το βράδυ της Τρίτης είναι το εισιτήριο που οδηγεί στους «32» του Europa League και διεκδικείται από Άγιαξ, που αντιμετωπίζει τη Ρεάλ στη Μαδρίτη, και Μάντσεστερ Σίτι, που δοκιμάζεται στη Γερμανία κόντρα στη Ντόρτμουντ.

Ο «Αίαντας», που νίκησε 3-1 την Αϊντχόφεν στο ντέρμπι του Σαββάτου αλλά παραμένει τέταρτος στην Ολλανδία, προκρίνεται με νίκη στη Μαδρίτη σε κάθε περίπτωση ή εφόσον η Σίτι δεν κερδίσει στη Βεστφαλία καθώς υπερτερεί και σε κάθε πιθανή ισοβαθμία. Έξτρα κίνητρο για να συνεχίσει ο Άγιαξ την πορεία του στο Europa League είναι το γεγονός ότι φιλοξενεί τον φετινό τελικό της διοργάνωσης.

Οι «πολίτες», από τη δική τους πλευρά, έμειναν το Σάββατο στο 1-1 με την Έβερτον και έμειναν στο -3 από τη Γιουνάιτεντ, την οποία υποδέχονται την Κυριακή στο ντέρμπι του Μάντσεστερ. Για να περάσει τρίτη η ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι χρειάζεται νίκη και ταυτόχρονα να μην κάνει το ίδιο ο Άγιαξ στο «Μπερναμπέου».

Βαθμολογία

Ντόρτμουντ 11 (10-5)
Ρεάλ Μαδρίτης 8 (11-8)
Άγιαξ 4 (7-12)
Μάντσεστερ Σίτι 3 (7-10)

Πηγή: sport-fm.gr