Η «Παναθηναϊκή Συμμαχία» ανακάλεσε την ανακοίνωση που είχε βγάλει στο παιχνίδι της πρεμιέρας του πρωταθλήματος με τον Λεβαδειακό (στην οποία είχε κάνει λόγο για «μικροχειρουργική» διαιτησία), αλλά το έκανε με τρόπο ειρωνικό.

Η επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ είχε καλέσει τη «Συμμαχία» να ανακαλέσει την ανακοίνωσή της.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της «Παναθηναϊκής Συμμαχίας»

Με την υπ΄αριθμ.112/7-11-2012 απόφασή της, η Επιτροπή Εφέσεων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας αποτελούμενη από τον Πρόεδρο Νικόλαο Λεοντή και τα μέλη Γεώργιο Βλάσση και Μαρία Αναστασάκη δέχθηκε την έφεση του Ποδοσφαιρικού Εισαγγελέα Παναγιώτη Καρρά κατά της υπ΄ αριθμ. 313/4-10-2012 πλήρως απαλλακτικής απόφασης της ΠΕ/EΠΟ για το σωματείο «ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ 2012», με την οποία είχε κριθεί ότι το περιεχόμενο της ανακοινώσεώς μας υπήρξε απολύτως εύλογο και σύννομο, εξαφανίζοντας δε την πρωτοβάθμια απόφαση, έκρινε ότι το σωματείο «ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ 2012» τέλεσε πειθαρχικό παράπτωμα κατά το ακόλουθο περιεχόμενο της υπό κρίση ανακοινώσεως: «Ήταν το πρώτο μήνυμα του συστήματος. Δηλαδή με ‘μικροχειρουργική’ η διαιτησία κατάφερε να αλλάξει τη ροή του αγώνα, όχι όμως και το αποτέλεσμα. Κι όλα αυτά ενώ ήδη η μεθόδευση της καθόδου του υπεύθυνου για τους καταρτισμούς των πινάκων κ. Σαρρή στις εκλογές της ΕΠΟ δημιουργεί τεράστια ερωτηματικά και ανησυχία στην αρχή του πρωταθλήματος…», επιβάλλοντας την πειθαρχική ποινή της επιπλήξεως με την υποχρέωση ανακλήσεως της ανακοινώσεως.

Μετά ταύτα η ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ 2012 εις εκτέλεση της ως άνω αποφάσεως δηλώνει ότι ανακαλεί το κατωτέρω περιεχόμενο: «Ήταν το πρώτο μήνυμα του συστήματος. Δηλαδή με ‘μικροχειρουργική’ η διαιτησία κατάφερε να αλλάξει τη ροή του αγώνα, όχι όμως και το αποτέλεσμα. Κι όλα αυτά ενώ ήδη η μεθόδευση της καθόδου του υπεύθυνου για τους καταρτισμούς των πινάκων κ. Σαρρή στις εκλογές της ΕΠΟ δημιουργεί τεράστια ερωτηματικά και ανησυχία στην αρχή του πρωταθλήματος…».

Προφανώς,

Α. η εν εξελίξει δικαστική διερεύνηση σε επίπεδο ανακρίσεως της υποθέσεως των «στημένων αγώνων», στην οποία εμπλέκονται πλήθος ενεργών παραγόντων του ελληνικού ποδοσφαιρικού χώρου, οφείλεται σε δικαστική πλάνη,

Β. η -προηγηθείσα κατά δύο εβδομάδες της «επιλήψιμης» ανακοινώσεώς μας- καταγγελία του παραιτηθέντος Αντιπροέδρου ΚΕΔ για σκάνδαλο στημένων πινάκων διαιτητών ήταν άνευ σημασίας

και συνεπώς η ΣΥΜΜΑΧΙΑ «πλανήθηκε πλάνην οικτράν».

Μετά δε και την τελευταία αγωνιστική, δεν μένει παρά να διαπιστώσουμε ότι δεν συντρέχει κανένας απολύτως λόγος ανησυχίας. Το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι άμεμπτο και παράλληλα τα συστήματα και οι θεσμοί λειτουργούν με αδιαμφισβήτητα εξαιρετικό τρόπο.

Πηγή: sport-fm.gr