Είναι πλέον, επίσημο! Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στην τρίτη του παρουσία σε Αll Star θα είναι ο αρχηγός της Τeam Giannis, μεγαλώνοντας έτσι το όνομά του στο ΝΒΑ. Είναι ανάμεσα στους κορυφαίους κι αυτό είναι άλλη μία πράξη απόδειξης αυτού. Μάλιστα, ο ηγέτης των Μπακς ήταν πρώτος στην προτίμηση φιλάθλων, media και παικτών.

H παρουσίαση των παικτών που θα βρεθούν στο φετινό All Star της Σάρλοτ ξεκίνησε με την ομάδα του ΛεΜπρόν ήταν το πρώτο όνομα που εμφανίστηκε. Αυτή θα είναι η 15η παρουσία του «βασιλιά» στο θεσμό που θα είναι και αρχηγός.

Ο Πολ Τζορτζ ήταν ο επόμενος (6η παρουσία για τον άσο των Θάντερ). Ο Κάρι θα βρεθεί κι αυτός για 6η φορά σε All Star, ενώ ο Ντουράντ για 10η.

Δεν θα μπορούσε να λείπει απ’ αυτό ο Τζέιμς Χάρντεν που βρίσκεται σε… beast mode. Για 7η χρονιά ο «μούσιας» σε All Star.

Αυτοί είναι οι starters της δυτικής περιφέρειας.

Λίγο πριν τις 2:15 τα ξημερώματα της Κυριακής, ανακοινώθηκε κι ο αρχηγός της Team Giannis. Αυτός δεν είναι άλλος από τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Ο «Greek Freak» διανύει εξαιρετική χρονιά, έχει φέρει την ομάδα του αυτή τη στιγμή στην πρώτη θέση και δικαίως είναι ο αρχηγός, στην τρίτη του παρουσία σε All Star! Θυμίζουμε, επίσης, πως το 2014 ο ηγέτης των «ελαφιών» το 2014 είχε πάρει μέρος στο skills challenge και το 2015 στο διαγωνισμό καρφωμάτων.

Στην 6η του χρονιά στο ΝΒΑ, ο Γιάννης κάνει… όργια! Έχει μέσο όρο πόντων 26.5, ριμπάουντ 12.6 και ασίστ 5.9, με τους Μπακς να τρέχουν ρεκόρ 34-12 μέχρι στιγμής όντας πρώτοι στην Ανατολή.

Από εκεί και πέρα, οι Ίρβινγκ (6η παρουσία σε All Star), Ουόκερ (3η παρουσία), Εμπίντ (2η παρουσία) και Λέοναρντ (3η παρουσία) είναι οι άλλοι starters της ανατολικής περιφέρειας.

Ετσι θα γίνει η επιλογή ομάδων

Πιο πάνω είδαμε τους starters. Οι ρεζέρβες θα επιλεχθούν από τους 30 προπονητές του ΝΒΑ και τα ονόματα αυτών θα γίνουν γνωστά στις 31/1. Θα αποτελούνται από 7 παίκτες της Δύσης και 7 της Ανατολής.

Αυτοί θα μπουν σε μια «δεξαμενή» μαζί με τους 8 βασικούς (εκτός Γιάννη και ΛεΜπρόν που είναι οι αρχηγοί). Αυτοί οι δύο θα επιλέξουν τους συμπαίκτες τους, με τον «βασιλιά» να επιλέγει πρώτος. Φυσικά, θα γίνει πρώτα η επιλογή των «βασικών» και μετά θα φτιάξουν και τους… πάγκους τους.

Πηγή: gazzetta.gr