Ήταν το απόλυτο φαβορί και το επιβεβαίωσε. Ο Ράφα Ναδάλ επικράτησε με 3-0 σετ του Φρανσίς Τιαφό στα προημιτελικά του Αυστραλιανού Όπεν, πήρε την πρόκριση για τους «4» της διοργάνωσης και θα είναι ο αντίπαλος του Στέφανου Τσιτσιπά (την Πέμπτη), με φόντο την πρόκριση στον τελικό του πρώτου Γκραν Σλαμ της χρονιάς.

Ο Ισπανός, Νο2 στον κόσμο, φαντάζει το φαβορί, αλλά κανείς δεν μπορεί να ξεγράψει τον Έλληνα τενίστα, που θα βρει στον δρόμο του προς τον τελικό, ακόμη ένα μεγαθήριο του αθλήματος. Ο κάτοχος 17 Γκραν Σλαμ επικράτησε με 3-0 σε 1 ώρα και 47 λεπτά και πλέον θα αντιμετωπίσει την πέμπτη τον Τσιτσιπά, σε ένα ματς που περιμένει με ανυπομονησία όλη η Ελλάδα, αλλά και σύσσωμο το φίλαθλο κοινό του σπορ σε όλον τον πλανήτη.

Μπορεί ο Ναδάλ να έχει στεφθεί σε όλα τα μεγάλα τουρνουά «βασιλιάς», αλλά το Αυστραλιανό Όπεν δεν είναι και το αγαπημένο του (στο χώμα είναι κυρίαρχος). Μόλις μια φορά, το 2009, έφτασε στην κατάκτησή του.

Τσιτσιπάς και Ναδάλ έχουν τεθεί αντιμέτωποι δύο φορές σε τελικό τουρνουά μέσα στο 2018. Στο ATP World Tour Masters 1000 του Καναδά ο 32χρονος Ισπανός είχε επικρατήσει 6-2 και 7-6 και στο τουρνουά της Βαρκελώνης τον Αύγουστο είχε νικήσει 6-2 και 6-1 σετ. Εδώ, βεβαίως, ο νικητής θα πρέπει να αναδειχθεί στα τέσσερα σετ.

Όπως και με το Νο3 της παγκόσμιας κατάταξης, Ρότζερ Φέντερε, έτσι και τώρα, ο Έλληνας τενίστας καλείται να δείξει ότι «διάβασε» καλά τον μεγάλο του αντίπαλο και ότι έμαθε από τα λάθη του, που θα του δώσουν την ευκαιρία να φτάσει εκεί που ονειρεύεται από μικρό παιδί.