Η κουβέντα για το αν ο Λιονέλ Μέσι μπορεί να θεωρηθεί ο καλύτερος όλων των εποχών έχει αρχίσει δειλά-δειλά να θεωρείται όλο και λιγότερο ιερόσυλη.

Και ο Ζεράρ Πικέ δεν δίστασε να αγγίξει -για κάποιους- ακόμα και τα όρια της… βλασφημίας.

Ο Καταλανός παραδέχθηκε ότι ο Ρονάλντο είναι ο καλύτερος μεταξύ των… ανθρώπων, ωστόσο χαρακτήρισε «εξωγήινο» τον Μέσι και τόνισε ότι -σε διάρκεια- ο Ντιέγκο Μαραντόνα δεν υπήρξε ούτε το μισό του.

«Σέβομαι αυτούς που πιστεύουν ότι ο Ρονάλντο αξίζει τη “Χρυσή Μπάλα”. Ο Μέσι όμως είναι από άλλο πλανήτη, την ώρα που ο Κριστιάνο είναι απλά ο καλύτερος μεταξύ των… ανθρώπων», είπε ο Πικέ στο «Radio Catalunya».

Παρόλο που αναγνώρισε λοιπόν ότι «ο Κριστιάνο δουλεύει σκληρά και είναι πολύ καλός», επανήλθε στον Μέσι λέγοντας: «Δεν υπάρχει τίποτα που να μπορείς να κάνεις όταν τον αντιμετωπίζεις. Και αυτό που τον κάνει τον καλύτερο είναι ότι διαφέρει από άλλους μεγάλους παίκτες που έχουν τα “πάνω” και τα “κάτω” τους, όπως ο Μαραντόνα».

Κι αφού εξήγησε ότι «εκείνος δεν έκανε ούτε τα μισά απ’ αυτά που έχει κάνει ο Λέο στην Μπαρτσελόνα», κατέληξε χαρακτηριστικά: «Ο Μέσι έχει κάνει τόσες πολλές καλές χρονιές στην καριέρα του που αξίζει να θεωρηθεί ο καλύτερος όλων των εποχών. Κι εγώ ξέρω ότι θα μπορώ να λέω στα εγγόνια μου ότι έπαιξα μαζί του και ότι άρχισα να το κάνω από τότε που ήμουν 14 χρονών».

Πηγή: Sport-fm.gr