Για κάθε πρόβλημα που λύνεται, άλλο ένα φυτρώνει στα σχέδια του Έβαλντ Λίνεν για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό.

Ο Γερμανός είδε τον Γιάγκο να προπονείται κανονικά το απόγευμα (μετά τις ενοχλήσεις που ένιωσε το πρωί) αλλά πριν προλάβει να το… χαρεί του προέκυψε και τραυματισμός του Φούντα.

Κι όλα αυτά την ώρα που και ο Παναγιώτης Λαγός ταλαιπωρείται από ίωση.

Ευτυχώς για τον Λίνεν -που τον θεωρεί βασικότατο- ο Γιάγκο δεν αντιμετωπίζει κάποιο σοβαρό πρόβλημα στο αριστερό γόνατο. Παρά τις ενοχλήσεις λοιπόν που ένιωσε εκεί το πρωί, το απόγευμα της Τετάρτης γυμνάστηκε χωρίς πρόβλημα και τέθηκε στη διάθεσή του Γερμανού.

Το ίδιο, αντίθετα, δεν έγινε και με τον (έτερο απόντα της πρωινής προπόνησης) Παναγιώτη Λαγό, που έχει προσβληθεί από ίωση και παρέμεινε κλινήρης. Παρόλα αυτά δεν υπάρχει ιδιαίτερη ανησυχία για τη συμμετοχή του στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, ενώ το ίδιο ισχύει και για τον Ταξιάρχη Φούντα, που δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την απογευματινή προπόνηση.

Κι αυτό διότι οι ενοχλήσεις που ένιωσε ο νεαρός στον επιγονατιδικό τένοντα δεν μοιάζουν ικανές να τον κρατήσουν εκτός των επόμενων προπονήσεων. Εκεί όπου θα κριθεί, εξάλλου (πέρα από το αν θα υπάρξουν προβλήματα απουσιών) και το πώς θα παραταχθεί η ΑΕΚ στο ντέρμπι.

Διότι στα σχέδια του Έβαλντ Λίνεν υπάρχει βέβαια το 4-2-3-1 που χρησιμοποίησε στα τρία προηγούμενα παιχνίδια και -με κάποιες ατομικές παραλείψεις- είχε καλές αμυντικές επιδόσεις. Επειδή όμως στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό ο Γερμανός θεωρεί πως θα χρειαστούν ακόμα καλύτερες, στο μυαλό του υπάρχει και το 4-3-2-1.

Μια διάταξη που, αν επιλεχθεί, θα προσθέσει έναν χαφ στο κέντρο (τον Φούντα δίπλα στους Φέτση-Κορδέρο), θα έχει τους Κατίδη-Γκερέιρο να κινούνται μπροστά τους και τον Φουρτάδο (παρά τις κακές εμφανίσεις του) να παραμένει φαβορί για τη θέση του προωθημένου.

Πηγή: Sport-fm.gr