Τη δυνατότητα να πιστοποιήσει την υπεροχή της στον πρώτο όμιλο του Champions League έχει η Πόρτο υποδεχόμενη για την τρίτη αγωνιστική τη Ντιναμό Κιέβου το βράδυ της Τετάρτης.

Οι «δράκοι» μετρούν δύο νίκες σε ισάριθμα ματς και θέλουν να τις κάνουν τρεις, έστω κι αν θα είναι σκουριασμένοι καθώς μετά τη διακοπή πρωταθλήματος για τις εθνικές ομάδες υπήρχε κενό δραστηριότητας το Σαββατοκύριακο στην πορτογαλική λίγκα, όπου οδηγούν την κούρσα μαζί με τη Μπενφίκα.

Εκτός πλάνων είναι οι Άλεξ Σάντρο και Εμίντιο Ράφαελ. Η Ντιναμό Κιέβου βρίσκεται στο -12 στο ουκρανικό πρωτάθλημα μετά την εντός έδρας ήττα με 3-1 από τη Μέταλιστ.

Οι δύο ομάδες είχαν συναντηθεί στα ημιτελικά του Πρωταθλητριών τη σεζόν 1986/87 με τους «δράκους» να έχουν δύο νίκες με 2-1. Επίσης είχαν αναμετρηθεί και στους ομίλους και τη σεζόν 2008/09, με αποτέλεσμα δύο «διπλά», 1-0 στο Οπόρτο και 2-1 στο Κίεβο. Η Πόρτο ως γηπεδούχος απέναντι σε ουκρανικές ομάδες έχει 3 νίκες και 1 ήττα, ενώ η Ντιναμό σε πορτογαλικό έδαφος έχει 4 ήττες, 1 νίκη και 1 ισοπαλία.

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, η Ντιναμό Ζάγκρεμπ φιλοξενεί την Παρί Σεν Ζερμέν. Οι γηπεδούχοι, πρώτοι και με διαφορά επτά βαθμών από το δεύτερο στο κροατικό πρωτάθλημα, προέρχονται από εκτός έδρας νίκη με 2-0 επί της Ίντερ Ζάπρεσιτς.

Πλέον θέλουν να βάλουν τέλος σε ένα σερί οκτώ ηττών στους ομίλους του Champions League.

Η Παρί μετά το 1-0 επί της Ρέιμς έπιασε στην κορυφή τη Μαρσέιγ, αλλά έχασε το Νενέ με τραυματισμό. Ο βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός προστέθηκε στη λίστα των απόντων δίπλα στους Σαντόμ και Μότα.

Ντιναμό Ζάγκρεμπ και Παρί δεν έχουν ανταμώσει ξανά στην UEFA, με την ομάδα του Παρισιού να μην έχει καν παίξει ποτέ με σύλλογο από την Κροατία. Οι πρωταθλητής έχουν μία νίκη και μία ισοπαλία, αλλά και τέσσερις ήττες κόντρα σε… Γάλλους ως γηπεδούχοι.

Βαθμολογία

Θέση Ομάδα Βαθμοί (Διαφορά τερμάτων)

1) Πόρτο 6 (3-0)
2) Ντιναμό Κιέβου 3 (3-4)
3) Παρί Σεν Ζερμέν 3 (4-2)
4) Ντιναμό Ζάγκρεμπ 0 (0-4)

Η επόμενη (4η) αγωνιστική

Ντιναμό Κιέβου-Πόρτο
Παρί Σεν Ζερμέν-Ντιναμό Κιέβου

Πηγή: sport-fm.gr