Λίγο μετά τη νίκη του Ολυμπιακού επί της Λαμίας (3-0), ο Παπέ Σισέ μίλησε για όσα βιώνει από την αρχή της σεζόν, δηλώνοντας έτοιμος για τις επόμενες προκλήσεις.

Η κουβέντα γύρω από τον Σενεγαλέζο αμυντικό συχνά αφορά τις δυνατότητές του, τη συγκέντρωσή του, το επίπεδο ετοιμότητάς του. Κατά τη φετινή περίοδο οι συζητήσεις και οι… πανηγυρισμοί στις τάξεις των Πειραιωτών προκύπτουν και από τα καθοριστικά γκολ που έχει πετύχει μέχρι στιγμής.

Το πρώτο ήταν στις καθυστερήσεις απέναντι στον Παναθηναϊκό για το πρωτάθλημα, σώζοντας την «παρτίδα» για τον Ολυμπιακό και γλιτώνοντάς τον από μια επώδυνη ήττα σε «αιώνιο» ντέρμπι. Το δεύτερο και πιο νωπό, αυτό απέναντι στη Μίλαν, που… τσιμέντωσε τις βάσεις για την ιστορική πρόκριση που κατακτήθηκε.

Η ιστοσελίδα gazzetta.gr συνάντησε τον 23χρονο κεντρικό αμυντικό των «ερυθρόλευκων» στη μικτή ζώνη του Καραϊσκάκη μετά το παιχνίδι με τη Λαμία, ζητώντας του έστω και οριακή προτίμηση ενόψει της κλήρωσης της φάσης των «32» του Europa League, αλλά εκείνος να αρνείται, δηλώνοντας χαρακτηριστικά έτοιμος να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε ομάδα του κόσμου.

– Έχεις σκοράρει δυο φορές φέτος, μια με τον Παναθηναϊκό και μια με τη Μίλαν, αμφότερα πολύ σημαντικά γκολ. Πώς νιώθεις που είσαι τόσο καθοριστικός;

«Νιώθω χαρούμενος που μπορώ να προσφέρω στην ομάδα. Μόνος μου άλλωστε δεν μπορώ να καταφέρω τίποτα. Το ότι σκόραρα σε τόσο μεγάλα παιχνίδια δεν σημαίνει τίποτα, θα μπορούσε να το κάνει οποιοσδήποτε. Ήταν πολύ σημαντικά γκολ, γιατί μας χάρισαν αυτά τα αποτελέσματα και χαίρομαι πολύ γι’ αυτό».

– Στην αρχή της σεζόν δεν ήσουν βασικός, ούτε έδειχνες την ίδια εικόνα. Τι άλλαξε σε σχέση με τώρα;

«Στην αρχή της σεζόν ο προπονητής έκανε τις επιλογές του και το σέβομαι απόλυτα. Είμαι παίκτης και πρέπει να δουλεύω. Όλοι ξέρουν όμως πως είμαι ο ίδιος Σισέ που ήμουν στην αρχή. Πάντα ήμουν ο ίδιος και δεν θα αλλάξω ποτέ. Δίνω τον καλύτερο εαυτό μου κάθε μέρα, είμαι νέος και μαθαίνω συνέχεια. Άλλωστε, η σεζόν είναι τόσο μεγάλη, με τόσα παιχνίδια. Πάντως είμαι ο ίδιος Σισέ με την αρχή».

– Αν έπρεπε να διαλέξεις μεταξύ μιας σπουδαίας πορείας στην Ευρώπη ή τον τίτλο του πρωταθλητή, τι θα διάλεγες;

«Ο στόχος μας είναι το πρωτάθλημα, το Europa League είναι κάτι επιπλέον. Αν καταφέρουμε να πάμε μακριά, θα είναι καλό για μας και το πιστεύουμε. Κυρίως όμως θέλουμε να πάρουμε τον τίτλο στην Ελλάδα».

– Έχεις κάποια προτίμηση ενόψει της κλήρωσης της φάσης των «32»;

«Ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη ομάδα και πιστεύω πως δεν πρέπει να κάνουμε επιλογές από τους αντιπάλους μας. Μπορούμε να αντιμετωπίσουμε όλες τις ομάδες στον κόσμο! Είναι υψηλός ο ανταγωνισμός και απαιτούνται μεγάλες εμφανίσεις και έξυπνες αντιδράσεις. Όλα είναι θέμα εμπειρίας, είμαστε μια νέα ομάδα και μας αρέσουν πολύ αυτά τα παιχνίδια με μεγάλους αντιπάλους. Προσωπικά δεν προτιμάω καμία ομάδα ιδιαιτέρως».