Ο Γιάγκος Βούκοβιτς δεν θα ξεχάσει ποτέ το βράδυ κόντρα στη Μίλαν. Πέρα από το επικό αποτέλεσμα, το χτύπημα του Ζοσέ Σα στο στήθος τον έκανε να πιστεύει ότι είναι νεκρός, όπως είπε από τη μικτή ζώνη του «Καραϊσκάκης». Παράλληλα, ο Σέρβος στόπερ στάθηκε στη σημασία να αποδείξει ο Ολυμπιακός ότι είναι καλύτερος και στην Ελλάδα και ξεκαθαρίζει πως δεν τον νοιάζει με ποιον θα κληρωθούν οι Πειραιώτες στους «32».

«Νιώθω φανταστικά, η ατμόσφαιρα ήταν φανταστική, το γήπεδο ήταν γεμάτο. Το κίνητρο να περάσουμε στον επόμενο γύρο ήταν μεγάλο και δείξαμε σ’ όλη την Ευρώπη πόσο δυνατός είναι ο Ολυμπιακός, αλλά πρέπει αυτό να το αποδείξουμε και στην Ελλάδα. Κατά τη γνώμη μου αυτό πρέπει να το δείξουμε πρωτάθλημα και ύστερα στα διεθνή Κύπελλα. Είμαστε χαρούμενοι, αλλά εντάξει… Είναι ένα μεγάλο βήμα για εμάς, τώρα πρέπει να επικεντρωθούμε στο πρωτάθλημα και να κάνουμε χαρούμενο τον κόσμο με το να γίνουμε πρωταθλητές. Ποτέ δεν τα παρατάμε και να δώσουμε το 100% πιέζοντας όσο μπορούμε για να τα καταφέρουμε», είπε ο Βούκοβιτς στην ιστοσελίδα gazzetta.gr, έπειτα από την επική νίκη επί της Μίλαν.

Όσον αφορά το τι θα λέει στα παιδιά του γι’ αυτό το ματς, όταν αποσυρθεί, επισήμανε: «Το πρώτο πράγμα που θα θυμάμαι πάντα είναι ο Σα, γιατί μου “διέλυσε τη ζωή”. Μου έδωσε μια κλωτσιά στο στήθος και νόμιζα ότι είμαι νεκρός. Εντάξει, αυτά είναι ωραία, πανηγυρίσαμε όλοι μαζί, είναι σπουδαίες αναμνήσεις αυτές. Ειδικά απόψε, ο γιος μου ήρθε στον αγωνιστικό χώρο μαζί μου και το χαρήκαμε μαζί. Του είπα επίσης “μια μέρα να παίξεις κι εσύ σε έναν μεγάλο σύλλογο, να κάνεις το όνειρό σου πραγματικότητα και να ζήσεις τέτοιες βραδιές”».

Αναφορικά με το πόσο δύσκολο ήταν να έχει απέναντί του δύο επιθετικούς όπως οι Ιγουαΐν και Κουτρόνε, απάντησε: «Ήταν ένα σκληρό παιχνίδι απέναντι σε δύο πολύ καλά σέντερ φορ. Τους αναλύσαμε καλά όμως, δείξαμε ότι είμαστε μια πολύ καλή ομάδα και ότι ο καθένας φυσικά και μας σέβεται. Ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη ομάδα και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη».

Για το εάν τους είπαν κάτι οι παίκτες της Μίλαν μετά το ματς, είπε: «Ήταν δύσκολο… Ο κόσμος μπήκε στο γήπεδο, ο Σα με κλώτσησε στο στήθος και μετά πανηγυρίσαμε στα αποδυτήρια. Πρέπει να πούμε ευχαριστώ στον κόσμο, μας έδωσε… φτερά και αυτό ήταν πολύ σημαντικό για εμάς. Ελπίζω σε κάθε ματς να έχουμε γεμάτο το γήπεδό μας, είναι πολύ σημαντικό για εμάς, ο κόσμος είναι ο 12ος παίκτης».

Σχετικά με το πόσο μακριά μπορεί να φτάσει ο Ολυμπιακός στο Europa League, τόνισε: «Μπορούμε να πάμε μακριά φυσικά. Αυτή είναι η αίσθησή μου, αλλά πόσο μακριά δεν το ξέρω, θα δούμε. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, να ακολουθούμε τις οδηγίες του προπονητή, είμαστε καλή ομάδα».

Αναφορικά με το πόσο δύσκολο είναι να επικεντρωθείτε στο ματς με τη Λαμία, ύστερα από μια τόσο μεγάλη επιτυχία, σημείωσε: «Πρέπει! Δεν υπάρχουν δικαιολογίες… Όπως είπα, πρέπει να αποδείξουμε ότι είμαστε οι καλύτεροι και στην Ελλάδα και μετά στα διεθνή ματς. Είμαστε Ολυμπιακός, πάμε!».

Τέλος, για το εάν έχει κάποια προτίμηση για την κλήρωση, δήλωσε: «Δεν ξέρω ποιος θα έρθει, όλες είναι καλές ομάδες, θα είναι δύσκολα ματς σίγουρα. Δεν με νοιάζει ποιος θα έρθει, πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι ό,τι κι αν γίνει στην κλήρωση».