Όταν ο Ζοσέ Μουρίνιο ήταν ακόμα στον πάγκο της Τσέλσι είχε δώσει το okay να πουληθεί ο Μάτα και τότε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ του Ντέιβιντ Μόγιες είχε δαπανήσει 45 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσει. Ο καιρός έχει όμως γυρίσματα και ο Πορτογάλος αντιμετωπίζοντας προβλήματα στον πάγκο των Κόκκινων Διαβόλων έχει χρειαστεί ουκ ολίγες φορές τη βοήθεια του αριστεροπόδαρου Ισπανού. Στον αγώνα του Σαββάτου ο Μάτα ξεκίνησε για 7η φορά για την Γιουνάιτεντ και κόντρα στην Φούλαμ σκόραρε για 50ή φορά στην καριέρα του στην Premier League (32 Γιουνάιτεντ, 18 Τσέλσι). Με αφορμή το milestone που έπιασε ο 30χρονος playmaker στο Old Trafford, ρίχνουμε μια ματιά στους άλλους τέσσερις Ισπανούς που κατάφεραν κάτι ανάλογο…

85 | Φερνάντο Τόρες

Οκτώ σχεδόν χρόνια πέρασε στην PL ο Τόρες, ο οποίος έδειξε δύο εντελώς διαφορετικά πρόσωπα. Το πρώτο ήταν το καλό στην 4ετία με την Λίβερπουλ, από το 2007 μέχρι το 2011 διάστημα στο οποίο σε 102 αγώνες σκόραρε 65 φορές κάνοντας τον κόσμο στο Anfield να τρελαίνεται. Ο μύθος της Ατλέτικο Μαδρίτης ήταν ένας από τους καλύτερους επιθετικούς στο κόσμο εκείνα τα χρόνια και το γεγονός αυτό έκανε τον Ρόμαν Αμπράμοβιτς να δώσει τον Ιανουάριο του 2011 το τεράστιο ποσό των 58 εκατ. ευρώ για να τον πάρει στην Τσέλσι. Με την Μπλε φανέλα όμως, ο el nino ήταν άλλος άνθρωπος, σαν να ξέχασε πως είναι η τέχνη του γκολ. Στα 3.5 χρόνια του με τους Λονδρέζους, έβαλε μόλις 20 γκολ σε 110 ματς, αφήνοντας τον συνολικό απολογισμό του στα 85 τεμάχια σε 212 αγώνες.

53 | Νταβίδ Σίλβα

Ισως ο κορυφαίος παίκτης στην ιστορία της Μάντσεστερ Σίτι είναι ο Νταβίδ Σίλβα, ο οποίος από το 2011 αποτελεί τον εγκέφαλο των Πολιτών σε διαφορετικές φουρνιές και υπό τις οδηγίες διαφορετικών προπονητών. Ο πρώην playmaker της Βαλένθια έχει κάνει… αναρίθμητες ασίστ και είναι καθοριστικός στους τίτλους που έχει κατακτήσει η Σίτι, όμως εκτός από τα γκολ που δίνει έτοιμα, σε αυτά τα 9 χρόνια στο Etihad, έχει προλάβει να ξεπεράσει και αυτός τα 50. Συγκεκριμένα σε 263 εμφανίσεις στην PL, ο αριστεροπόδαρος άσος έχει βρει δίχτυα 53 φορές, με την καλύτερη και μοναδική διψήφια επίδοση να είναι τη σεζόν 2014-15 όταν πέτυχε μια ντουζίνα γκολ.

52 | Ντιέγο Κόστα

Τρία χρόνια έπαιξε στην PL ο Ντιέγο Κόστα και κατέκτησε δύο πρωταθλήματα. Το 2015 το σήκωσε με τον Ζοσέ Μουρίνιο προπονητή και το 2017 με τον Αντόνιο Κόντε. Κοινό σημείο; Οτι και στις δύο αυτές σεζόν, ο Ισπανός φορ έβαλε 20 γκολ και ήταν καθοριστικός εκτός από το σπάσιμο νεύρων των αντίπαλων σέντερ-μπακ και στο σκοράρισμα. Ο πλέον 30χρονος ενδιάμεσα πέτυχε ‘μόνο’ 12 και έτσι σε 89 εμφανίσεις στην κορυφαία κατηγορία του Νησιού σταμάτησε στα 52 γκολ πριν επιστρέψει στην Ατλέτικο Μαδρίτης.

50 | Σεσκ Φάμπρεγας

Από τη σεζόν 2004-05 που ξεκίνησε να παίξει με την Αρσεναλ και με breal την 3ετία 2011-2014 όταν και ανήκε στην Μπαρτσελόνα, ο Σεσκ παίζει μέχρι σήμερα στην Premier League και μπορεί να θεωρηθεί από τους legends. Ο Ισπανός playmaker είναι ξακουστός κυρίως για τις ασίστ του (έδωσε 18 στο πρωτάθλημα της Τσέλσι το 2015), όμως ύστερα από 7 χρόνια στους Gunners και 5 πλέον στην Τσέλσι, κατάφερε να φτάσει στρογγυλά τα 50 γκολ στην κορυφαία κατηγορία του Νησιού. Συγκεκριμένα, με την Αρσεναλ σε 212 αγώνες έβαλε 35 και μέχρι στιγμής με τους Μπλε μετρά 15 σε 136 αναμετρήσεις.

Πηγή: gazzetta.gr