Ο κακός… δαίμονας του Ρότζερ Φέντερερ έχει πλέον ονοματεπώνυμο. Μετά το χρυσό που του στέρησε ο Άντι Μάρεϊ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, ο Βρετανός τενίστας «γκρέμισε» δεύτερη συνεχή φορά τον Ελβετό στον ημιτελικό του Σανγκάη Masters με 2-0 σετ (6-4, 6-4).

Στον τελικό ο Μάρεϊ θα παλέψει για τον ένατο τίτλο του απέναντι στον Νόβακ Τζόκοβιτς στην άτυπη ρεβάνς του US Open.

Η συνήθεια που έγινε λατρεία είναι τα ματς των δύο αθλητών τους τελευταίους μήνες. Μετά τον τελικό στο Wimbledon, όπου είχε επικρατήσει ο Φέντερερ και τον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων, όπου είχε νικήσει ο Μάρεϊ, οι δύο τενίστες συναντήθηκαν για τρίτη φορά σε μικρό χρονικό διάστημα.

Στο πρώτο σετ ο Ελβετός νούμερο ένα της παγκόσμιας κατάταξης «έφαγε»μπρέικ από το… πουθενά. Ο «King Roger» υπέπεσε σε τρία «double fault» μέσα σε ένα γκέιμ(!) και… αναγκαστικά βρέθηκε πίσω στο σκορ 3-2 . Ο Σκωτσέζος ήταν πολύ δυνατός και δεν έχασε την ευκαιρία να πάει χαμένη, παίρνοντας το πρώτο σετ με 6-4.

Στο δεύτερο, ο Φέντερερ είχε νεύρα. Και κάποιες σταγόνες βροχής τον εκνεύρισαν ακόμα περισσότερο. Στο πρώτο γκέιμ, σέρβιρε ο Ελβετός, όμως τα πράγματα ήταν «σκούρα» και φαινόταν στο κορτ. Ο Μάρεϊ έχασε 6 ευκαιρίες να κάνει το μπρέικ, όμως είχε ήδη στείλει το μήνυμά του. Δεν του βγήκε στην αρχή, αλλά εν τέλει το έκανε το μπρέικ, πήρε προβάδισμα και ουσιαστικά πήρε και την πρόκριση στο μεγάλο τελικό, όπου τον περίμενε από νωρίς το μεσημέρι ο Νόβακ Τζόκοβιτς, σε μια επανάληψη του πρόσφατου US Open, όπου είχε νικήσει ο Βρετανός, με τον τελευταίο να θέλει να πάρει για τρίτη συνεχή φορά τον τίτλο στο κινεζικό τουρνουά.

Η μόνη… παρηγοριά για τον Φέντερερ ότι ακόμα και αν ο «Νόλε» πάρει το τρόπαιο τελικά, η κορυφή στην παγκόσμια κατάταξη θα ανήκει στον Ελβετό για 300η εβδομάδα στην καριέρα του.

Πηγή: sport-fm.gr