Ο Ομάρ Ελαμπντελαουί κάνει την καλύτερή του χρονιά φέτος στον Ολυμπιακό και ήδη τα νούμερά του στο πρωτάθλημα έχουν ξεπεράσει αυτά της πρώτης ολοκληρωμένης σεζόν.

Δεν είναι πια ο… πιτσιρικάς που είχε πρωτοέρθει στην Ελλάδα από τη Γερμανία. Ο γεννημένος το 1991 Ομάρ Ελαμπντελαουί δεν έχει περάσει και λίγα από πλευράς τραυματισμών και θεμάτων ετοιμότητας τα τελευταία χρόνια.

Φέτος όμως έχει δείξει με κάθε τρόπο, αλλά κυρίως στο γήπεδο, πως όλα αυτά τα έχει αφήσει πίσω του. Αποτέλεσμα; Ο Νορβηγός που μπορεί να λειτουργεί ως μπακ – χαφ ή ακόμα και να παίζει και εξτρέμ (σ.σ. όπως χρειάστηκε με τον Παναιτωλικό) κάνει την κορυφαία του σεζόν στο πρωτάθλημα με τη φανέλα του Ολυμπιακού και όχι μόνο από πλευράς στατιστικής.

Τα νούμερά του μετά από 11 αγώνες είναι ήδη καλύτερα της πρώτης του σεζόν, η οποία είχε θεωρηθεί πολύ καλή και ελπιδοφόρα. Φέτος ήδη ο Ομάρ έχει 1 γκολ και 4 ασίστ στη Super League, όταν την πρώτη του χρονιά είχε 1 τέρμα και 3 ασίστ σε 24 αναμετρήσεις και 2.144 λεπτά! Ο διεθνής άσος είναι όχι απλώς ένα βασικό στέλεχος και αρχηγός αλλά ένας παίκτης με σημαντική επιρροή στο παιχνίδι των Πειραιωτών και στην άμυνα και στην επίθεση και τη μεταφορά της μπάλας και τη δημιουργία.

Στο Ολυμπιακός-Παναιτωλικός είναι ο παίκτης από τον οποίο βγήκε η φάση με το γκολ του Ποντένσε. Συνολικά δε η παρουσία του ήταν για άλλο ένα ματς κομβική. Εκτός από το γκολ και τις ασίστ του έχει 10 κλεψίματα, 4 επεμβάσεις αλλά και 9 κερδισμένα φάουλ σε 1.051 λεπτά. Φέτος γενικότερα αυτό που βλέπει ο φίλαθλος κόσμος είναι έναν πιο σοβαρό, αποφασισμένο και… μαχητή αλλά και πιο ώριμο Ομάρ.

Έναν παίκτη που ήδη δείχνει πολύ καλύτερος από τότε που πρωτοέπιασε λιμάνι αλλά που δικαιώνει τον Ολυμπιακό που τον στήριξε σε δύσκολες στιγμές και που του έδωσε νέο συμβόλαιο.

Πηγή: gazzetta.gr