Στις 10 Οκτωβρίου του 2001 η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ νικά τον Ολυμπιακό 2-0 στο ΟΑΚΑ για την 3η αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ. Αν και στο α΄ ημίχρονο οι «ερυθρόλευκοι» στάθηκαν στο ύψος τους και έκαναν μάλιστα και 2-3 ευκαιρίες, στη συνέχεια λύγισαν.

Στο δεύτερο μέρος η ομάδα του σερ Άλεξ Φέργκιουσον κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο και κατάφερε να φτάσει στο πρώτο της γκολ στο 66΄με τον Μπέκαμ. Στη συνέχεια, οι Πειραιώτες δεν μπόρεσαν να ισοφαρίσουν, ενώ ο Ελευθερόπουλος γλίτωσε τα χειρότερα.

Οι «κόκκινοι διάβολοι» που είχαν υπεροχή στον αγωνιστικό χώρο κατάφεραν να κάνουν το 2-0 στο 82’. Σκόρερ της Γιουνάιτεντ ήταν ο Άντι Κόουλ που σημείωσε το 23ο ευρωπαϊκό του γκολ και έγινε ο πρώτος άγγλος σκόρερ ξεπερνώντας κατά ένα γκολ το Μπόμπι Τσάρλτον.

Η ήττα από την Μάντσεστερ ήταν η πρώτη εντός έδρας του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ γενικά στο Κύπελλο Πρωταθλητριών είχε να χάσει στο «σπίτι» του από τη σεζόν 1982-1983, όταν στο β΄ γύρο είχε ηττηθεί με 4-0 από το Αμβούργο, που στη συνέχεια πανηγύρισε τον τίτλο.

Πλέον μετά την ήττα από την Γιουνάιτεντ, ο Ολυμπιακός είχε περιορισμένες ελπίδες για πρόκριση στην επόμενη φάση, με το στόχο της τρίτης θέσης που οδηγούσε στο Κύπελλο UEFA να μοιάζει πιο εφικτός, σε έναν όμιλο που υπήρχαν ακόμα η Λιλ και η Λα Κορούνια.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Λεμονής ): Ελευθερόπουλος, Πατσατζόγλου, Μπερμούδες, Γιαννακόπουλος, Καρεμπέ, Τζιοβάνι, Τζόρτζεβιτς (78` Αλεξανδρής), Κωστούλας (68` Οφορίκουε), Ζέτεμπεργκ (66′ Νινιάδης), Ανατολάκης, Βενετίδης.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ Γ. (Φέργκιουσον:) Μπαρτέζ, Γκ. Νέβιλ, Εργουιν (89` Σιλβέστρ), Βερόν (78′ Κόουλ), Γιόνσεν, Μπλαν, Μπέκαμ, Φαν Νιστερλόι (85′ Σόλτσκιερ), Κιγκς, Κιν, Σκόουλς.

Άλλα σημαντικά γεγονότα που έγιναν 10 Οκτωβρίου

1960: Γίνονται οι πρώτες καταγγελίες για δωροδοκίες ποδοσφαιριστών στη Βρετανία.

1964:
Ξεκινούν οι 18οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Τόκιο οι οποίοι ολοκληρώνονται στις 24 του ιδίου μήνα. Είναι οι πρώτοι Ολυμπιακοί Αγώνες που γίνονται στην Ασία. Συμμετέχουν 4.057 αθλητές και 683 αθλήτριες από 94 κράτη.

Την Ολυμπιακή Φλόγα δεν ανάβει ένας αθλητής αλλά ο 19χρονος Ιάπωνας Yoshinori Sakai, ο οποίος έχει γεννηθεί στις 6/8/1945 την ημέρα που έπεσε η ατομική βόμβα στη Χιροσίμα.

Η Νότιος Αφρική αποκλείεται, ενώ η Ινδονησία και η Ν. Κορέα δεν παίρνουν μέρος επειδή διαφωνούν με τις αποφάσεις τις ΔΟΕ. Για τελευταία φορά, μέχρι την πτώση του τείχους του Βερολίνου, εμφανίζεται ενωμένη η γερμανική ομάδα.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 19 αθλήματα. Νέα αθλήματα είναι το τζούντο και το βόλεϊ ανδρών και γυναικών. Με τη βοήθεια διαστημικού δορυφόρου οι αγώνες μεταδίδονται τηλεοπτικά σε όλον τον κόσμο. Για πρώτη φορά χρησιμοποιούνται computers για τα αποτελέσματα.

1965: Για το Κύπελλο Κυπελλούχων ο Ολυμπιακός φέρνει ισοπαλία στο Νέο Φάληρο με την Ομόνοια (1-1). Προκρίνεται αφού στο πρώτο ματς (26/9) στη Λευκωσία είχε νικήσει με 1-0.

1966: Γεννιέται ο άγγλος κεντρικός αμυντικός Τόνι Ανταμς από τους παίκτες θρύλους της Αρσεναλ. Αγωνίστηκε σ’ αυτήν 19 χρόνια (1983-02).

1966: Με κορυφαίο τον αρχηγό Ανδρέα Γαρύφαλλο, που σκοράρει το ένα γκολ (το άλλο ο Πατλάκας), ο Εθνικός κερδίζει τη Μπαρτσελόνα με 2-0 στο Ολυμπιακό Κολυμβητήριο μπροστά σε 2.500 φιλάθλους και προκρίνεται στο φάιναλ φορ του Κυπέλλου Ευρώπης του πόλο, που θα διεξαχθεί στη Γερμανία τον επόμενο μήνα.

1976: Ο 98χρονος Δημήτρης Ιορδανίδης γίνεται ο γηραιότερος άνθρωπος που παίρνει μέρος σε μαραθώνιο όταν τερματίζει σε 7 ώρες και 33 λεπτά στην κλασική διαδρομή.

1991: Η Ξάνθη υπογράφει συμφωνία με την αυτοκινητοβιομηχανία SKODA, βάσει της οποίας για τα επόμενα τρία χρόνια η ομάδα θα ονομάζεται SKODA Ξάνθη. Πρόκειται για την πρώτη ομάδα στην Ελλάδα, που υιοθετεί αυτήν την πρακτική, και που θα αποδειχθεί τόσο επιτυχής, ώστε θα παραταθεί η διάρκεια της συμφωνίας ως σήμερα.

2006: Καταρρέει την ώρα της προπόνησης με την ομάδα του πανεπιστημίου του Τολέδο στο Οχάιο των ΗΠΑ ο κύπριος μπασκετμπολίστας Χάρης Χαραλάμπους , 21 χρόνων.

Πηγή: sday.gr