Δεδομένη θεωρείται η αγάπη του Γιώργου Καραγκούνη και του Σωτήρη Νίνη για τον Παναθηναϊκό, αφού και οι δύο προέρχονται από τις ακαδημίες του συλλόγου. Οι δύο διεθνείς ποδοσφαιριστές απάντησαν θετικά στην πρόταση που έγινε από την «πράσινη» ΠΑΕ για νέο διακανονισμό των οφειλομένων από την περσινή χρονιά.

Όπως γράφει η SportDay, σε επικοινωνία που είχαν με στελέχη της διοίκησης συμφώνησαν να μεταθέσουν τις ημερομηνίες και να πάρουν από Ιανουάριο τα χρήματα που τους οφείλονται. Ωστόσο, το ίδιο έπραξε ένας ακόμα σπουδαίος πρώην ποδοσφαιριστής της ομάδας.

Πρόκειται για τον Ζιλμπέρτο Σίλβα, στον οποίο οφείλεται ένα μικρό ποσό ακόμα και του ζητήθηκε να διευκολύνει την κατάσταση. Ο Βραζιλιάνος χαφ, επίσης, δεν έφερε αντίρρηση και δέχθηκε τον νέο διακανονισμό. Άλλωστε, το ίδιο έκανε και την περασμένη άνοιξη και μάλιστα είχε επισημανθεί σε Δ.Σ. της ΠΑΕ.

Εκτός από τους τρεις προαναφερθέντες, ο Δημήτρης Γόντικας πήγε χθες στην Παιανία κι ενημέρωσε τους παίκτες για την οικονομική κατάσταση της ΠΑΕ. Ο πρώην πρόεδρος του «τριφυλλιού» είχε μαζί του φακέλους με τους νέους διακανονισμούς που προτείνει η διοίκηση και παραδόθηκαν σε όλους τους ποδοσφαιριστές.

Εκείνοι θα ενημερώσουν τους μάνατζερ και τους δικηγόρους τους, οι οποίοι θα μελετήσουν τη νέα ρύθμιση των οφειλών που προτείνεται από τη διοίκηση. Πάντως, όλοι δείχνουν θετική διάθεση να βοηθήσουν στην επιβίωση της ομάδας.

«Είμαστε σε συνεχή επιτήρηση από την ΟΥΕΦΑ. Βάλαμε στους λογαριασμούς σας δόσεις από τα περσινά συμβόλαια που είχαμε συμφωνήσει να τα πληρώσουμε Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο (σ.σ.: σε κάποιους μπήκε ένα μέρος από τη δόση του Σεπτεμβρίου)», ανέφερε ο Γόντικας και πρόσθεσε:

«Εχετε, όμως, υπόλοιπο από πέρυσι που πρέπει να πληρωθεί Οκτώβριο και Νοέμβριο. Θα πρέπει να μεταφέρουμε αυτές τις δόσεις για τον Ιανουάριο, όταν θα υπάρχουν έσοδα στην ομάδα. Εννοείται πως αν υπάρχουν χρήματα νωρίτερα, θα σας τα δώσουμε και δεν θα περιμένουμε τον διακανονισμό. Πρέπει να βοηθήσετε άλλη μία φορά την ομάδα».

Οι «πράσινοι» έχουν εξοφλήσει το 80% των περσινών οφειλομένων και κατά τη διάρκεια της χθεσινής του επίσκεψη ο Γόντικας δεν δέχτηκε κάποια ερώτηση από τους παίκτες, οι οποίοι γνωρίζουν ότι για να πληρωθούν πρέπει η ομάδα να περνάει και τον έλεγχο της UEFA.

Οι «πράσινοι» μέχρι την Παρασκευή πρέπει να έχουν δώσει τις οριστικές τους απαντήσεις, προκειμένου ο Παναθηναϊκός να πάρει το «Ο.Κ.» της UEFA στον τελικό έλεγχο στις 14 Οκτωβρίο. Ο επόμενος έλεγχος από την ευρωπαϊκή ομοσπονδία θα γίνει στα μέσα Δεκεμβρίου.

Πηγή: sport-fm.gr