Στις 14:00 θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ΕΣΑΚΕ, στην οποία θα τεθεί επί τάπητος το ζήτημα των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της Α1 μπάσκετ και ως συνέπεια αυτού η έναρξη του πρωταθλήματος.

Οι διαβουλεύσεις που έγιναν χθες για να επιλυθεί το πρόβλημα φαίνεται πως θα οδηγήσουν στο τζάμπολ το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Οι όροι υπό τους οποίους θα γίνει αυτό θα διευκρινιστούν σήμερα αφού πρώτα ο πρόεδρος της λίγκας, Γιώργος Χαλβατζάκης, θα αναλύσει όλα τα δεδομένα στα μέλη και μετά θα γίνει ψηφοφορία.

Πρόβλημα στην Α2

Ωστόσο, υπάρχει ένα άλλο τζάμπολ που αμφισβητείται: αυτό της Α2, μετά τη χθεσινή ανακοίνωση των ΟΦΗ, Λαύριου, Παγκρατίου, Ικάρων Σερρών, Ερμή Λαγκαδά και Αρκαδικού, που καταλήγει σε αίτημα για αναβολή.

Στο κείμενο αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι οι δεσμεύσεις της Πολιτείας, στο ραντεβού που είχε γίνει λίγο μετά την έναρξη της σεζόν 2010-11, το οποίο αφορούσε:

α) την άμεση σύσταση της επιτροπής που θα ασχοληθεί με την επίλυση του ασφαλιστικού των αθλητών που αγωνίζονται στην Α2 Εθνική κατηγορία,

β) πως έως τις 3/11/2010 θα έπαιρναν απάντηση για το θέμα της απόδοσης προς τα σωματεία που αγωνίζονται στην Α2 Εθνική κατηγορία της επιχορήγησης των 100.000 ευρώ ή 125.000 ευρώ για την αγωνιστική περίοδο 2010-11 και

γ) ότι μέχρι την 3/11/2010 θα έπαιρναν απάντηση για το αν τα σωματεία της Α2 Εθνικής κατηγορίας θα λάμβαναν για την αγωνιστική περίοδο 2010-11 πρόσθετη οικονομική ενίσχυση μέσω χορηγίας/διαφήμισης από τον ΟΠΑΠ, προκειμένου κατ’ αυτόν τον τρόπο να αποτραπεί η διείσδυση μέσω διαφήμισης των ιδιωτικών εταιρειών στοιχημάτων στον χώρο μας.

Τονίζεται πως από όλα αυτά υλοποιήθηκε μόνο η πρώτη δέσμευση. Και αν συστήθηκε η επιτροπή, άκρη δεν βρέθηκε. Υπογραμμίζεται ότι μολονότι η πολιτεία δεσμεύτηκε για ποσό έως 125.000 ευρώ, δεν τα έδωσε ποτέ.

Ενημερώνει ότι φέτος συστάθηκε μια επιτροπή «εξ ημών που συνεδρίαζε με την ΕΟΚ επί τρεις εβδομάδες για όλα τα θέματα» και ζητήθηκε ραντεβού με τον υφυπουργό κ. Ιωαννίδη μέχρι την 10/10/2012, «αλλά ενημερωθήκαμε ότι δεν θα γίνει, γιατί αρμόδιος να λύσει το θέμα είναι ο κ. Σταϊκούρας».

Καταλήγει στο «η θέση μας είναι να μην ξεκινήσει το πρωτάθλημα, τουλάχιστον από τις 6 ομάδες που δεν έχουν λάβει την επιχορήγηση του 2010-11» και καλούν τα αλληλέγγυα και λοιπά σωματεία να συμμετάσχουν στη στάση διαμαρτυρίας.

Πηγή: sport-fm.gr