Με τα καλύτερα λόγια μίλησε ο Νικ Καλάθης για τη συνεργασία που είχε με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς στον Παναθηναϊκό, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιστοσελίδα «Championat.com».

Επίσης, ο διεθνής γκαρντ αναφέρθηκε και στα… μαθήματα που πήρε από τον Δημήτρη Διαμαντίδη, τον οποίο χαρακτήρισε «αληθινό ηγέτη».

Αρχικά, ο Νικ Καλάθης ερωτήθηκε για το αν του έκανε κακό που δεν ήταν βασικός στον Παναθηναϊκό, λόγω Δημήτρη Διαμαντίδη: «Είναι αλήθεια πως τώρα έχω περισσότερο χρόνο συμμετοχής. Ωστόσο, με τίποτα δεν θα έλεγα πως μου έκανε κακό, το να είμαι αναπληρωματικός του Δημήτρη Διαμαντίδη. Αντίθετα, το να παίζεις δίπλα του είναι μεγάλη τιμή, καθώς πρόκειται για έναν γκαρντ που μπορείς να μάθεις πολλά. Είναι ένας αληθινός ηγέτης, σχεδόν τέλειος. Αναρωτιέμαι γιατί ποτέ δεν πήγε στο NBA».

Για το πώς νιώθει που ύστερα από τόσα χρόνια δεν βρίσκεται πλέον υπό τις οδηγίες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, αλλά του Εβγκένι Πασούτιν:
«Ο Πασούτιν είναι ένας προπονητής με μεγάλη προοπτική, καθώς έχει εργαστεί για πολλά χρόνια δίπλα στον Ετόρε Μεσίνα. Ό,τι έχει καταφέρει, μιλάει από μόνο του. Είμαι ευγνώμων στον Ζέλικο Ομπράντοβιτς για όσα μου έχει μάθει, αλλά η ζωή συνεχίζεται, καθώς δυστυχώς οι δρόμοι μας χώρισαν», ενώ για το αν έχει μιλήσει καθόλου με τον «Ζοτς» μέχρι σήμερα: «Μέχρι στιγμής δεν ήταν δυνατό. Αλλά ελπίζω στο μέλλον να μπορώ να επικοινωνήσω και του ζητήσω μερικές συμβουλές».

Στη συνέχεια, στον διεθνή γκαρντ ζητήθηκε να θυμηθεί κάποιο ευτράπελο περιστατικό με τον Ομπράντοβιτς:
«Κάθε ματς με τον Ομπράντοβιτς ήταν διασκεδαστικό, ειδικά όταν έκανες το ίδιο λάθος δύο φορές… Είναι δύσκολο να θυμηθώ κάτι άλλο συγκεκριμένο. Αλλά αυτό που μου έχει μείνει αρκετά είναι η ενέργεια που είχε, ενώ ό,τι σου έλεγε –ακόμα και όταν δεν συμφωνούσες- είχε πάντα επιχειρήματα».

Πηγή: Sport-fm.gr