Θα μπορούσε να ήταν η σύγκρουση δύο διαφορετικών ποδοσφαιρικών κόσμων. Από τη μια η Πόρτο, που έχει κάνει… περιουσία με τις πωλήσεις ποδοσφαιριστών στα μεγαλύτερα κλαμπ της Ευρώπης.

Κι από την άλλη η νεόπλουτη Παρί Σεν Ζερμέν, που το καλοκαίρι αναδείχθηκε πρωταθλήτρια των μεταγραφών στην Ευρώπη. Το βράδυ της Τετάρτης αναμετρούνται για τον πρώτο όμιλο του Champions League στο «Ντραγκάο» με στόχο το 2/2.

Οι μεν «δράκοι» οδηγούν την κούρσα μαζί με την Μπενφίκα στο πορτογαλικό πρωτάθλημα, παρά το στραβοπάτημα του Σαββάτου απέναντι στη Ρίο Άβε (2-2). Ο Βίτορ Περέιρα δεν αντιμετωπίζει κανένα αγωνιστικό πρόβλημα.

Οι Παριζιάνοι προέρχονται από την τέταρτη σερί νίκη τους στο πρωτάθλημα (2-0 επί της Σοσό), όπου πλέον υπολείπονται μόνο τριών βαθμών της πρωτοπόρου Μαρσέιγ. Ο Κάρλο Αντσελότι άφησε εκτός αποστολής τους Μποντμέρ, Μότα, Λουγκάνο, Λουγιντουλά, Λε Κρομ, Ραμπιό και Τιέν.

Οι δύο ομάδες είχαν συναντηθεί ξανά στους ομίλους τη σεζόν 2004/05, με την Παρί να νικά 2-0 στη Γαλλία και να παίρνει 0-0 στο Οπόρτο. Η Πόρτο ως γηπεδούχος απέναντι σε γαλλικές ομάδες έχει 9 νίκες, 6 ισοπαλίες και 4 ήττες, ενώ η Παρί Σεν Ζερμέν επί πορτογαλικού εδάφους μετρά 4 νίκες, 3 ισοπαλίες και 3 ήττες.

Το άλλο παιχνίδι αποτελεί την κόντρα των δύο Ντιναμό, Κιέβου και Ζάγκρεμπ, στην έδρα της πρώτης. Αμφότερες άρχισαν με ήττα στον όμιλο.

Οι γηπεδούχοι προέρχονται από το 1-0 επί της Ζάρια Λουγκάνσκ, αλλά ήδη απέχουν έξι βαθμούς από την πρωτοπόρο Σαχτάρ.

Ο Όλεγκ Μπλαχίν θα κάνει το ευρωπαϊκό του ντεμπούτο καθώς μετά τη συντριβή της πρεμιέρας από την Παρί Σεν Ζερμέν το κλίμα έγινε… ασήκωτο για τον Γιούρι Σέμιν.

Η Ντιναμό Ζάγκρεμπ νίκησε 3-1 τη Χάιντουκ στο ντέρμπι του κροατικού πρωταθλήματος το Σάββατο και οδηγεί την κούρσα.

Οι δύο ομάδες είχαν συναντηθεί στον τρίτο προκριματικό γύρο τη σεζόν 2003/04 με τους Ουκρανούς να παίρνουν το εισιτήριο με δύο νίκες (3-1, 0-2). Η Ντιναμό Ζάγκρεμπ, που μετρά επτά σερί ήττες στους ομίλους, έχει στα άλλα δύο ματς που έχει δώσει στην Ουκρανία μία ισοπαλία και μία ήττα.

1ος όμιλος

Πόρτο-Παρί Σεν Ζερμέν (21:45)
Ντιναμό Κιέβου-Ντιναμό Ζάγκρεμπ (21:45)

Βαθμολογία

Ομάδα Βαθμοί (Διαφορά τερμάτων)

Παρί Σεν Ζερμέν 3 (4-1)
Πόρτο 3 (2-0)
Ντιναμό Ζάγκρεμπ 0 (0-2)
Ντιναμό Κιέβου 0 (1-4)

Η επόμενη (3η) αγωνιστική

Ντιναμό Ζάγκρεμπ-Παρί Σεν Ζερμέν (21:45)
Πόρτο-Ντιναμό Κιέβου (21:45)

Πηγή: sport-fm.gr