Η Γιουβέντους υποδέχεται τη Σαχτάρ Ντόνετσκ στο πιο ενδιαφέρον παιχνίδι του πέμπτου ομίλου του Champions League το βράδυ της Τρίτης.

Οι «μπιανκονέρι» μετά το θρίαμβο με 4-1 επί της Ρόμα μοιράζονται την κορυφή της Serie A με τη Νάπολι. Διαθέσιμος αναμένεται να είναι και πάλι ο Σιμόνε Πέπε.

Στον αντίποδα, η Σαχτάρ διατηρεί το απόλυτο στην Ουκρανία με δέκα νίκες σε ισάριθμα ματς έπειτα και από το 2-1 επί της Ντνιέπρ.

Οι δύο ομάδες είχαν συναντηθεί στον τρίτο γύρο του Κυπέλλου UEFA την περίοδο 1976/77, με τη Γιουβέντους να νικά 3-0 στο Τορίνο και να χάνει με 1-0 στην Ουκρανία.

Η «Γηραιά Κυρία» έχει δύο νίκες και μία ισοπαλία ως γηπεδούχος απέναντι σε ομάδες από την Ουκρανία, ενώ η Σαχτάρ έχει μία νίκη και μία ισοπαλία σε οκτώ επισκέψεις στην Ιταλία.

Με την ψυχολογία στα ύψη μετά το θρίαμβο με 2-1 επί της Άρσεναλ στο λονδρέζικο ντέρμπι, η πρωτοπόρος της Premiership Τσέλσι αντιμετωπίζει στη Δανία τη Νόρτζελαντ με στόχο την πρώτη της νίκη στους ομίλους, μετά το 2-2 της πρεμιέρας απέναντι στη Γιουβέντους.

Ο Ρομπέρτο Ντι Ματέο δεν αντιμετωπίζει προβλήματα πέραν της απουσίας του τραυματία Ντάνιελ Στάριτζ.

Οι γηπεδούχοι, προέρχονται από νίκη με 3-0 επί της Έσμπιεργκ, αλλά απέχουν έξι βαθμούς από την πρωτοπόρο Κοπεγχάγη μετά από έντεκα αγωνιστικές.

Η πρωτάρα του Champions League δεν έχει αντιμετωπίσει ποτέ ομάδα από την Αγγλία, ενώ οι «μπλε» μετρούν δύο νίκες σε ισάριθμες επισκέψεις στη Δανία, αμφότερες απέναντι στην Κοπεγχάγη.

Νόρτζελαντ-Τσέλσι (21:45)
Γιουβέντους-Σαχτάρ Ντόνετσκ (21:45)

Βαθμολογία

Ομάδα Βαθμοί Διαφορά τερμάτων

Σαχτάρ Ντόνετσκ 3 (2-0)
Γιουβέντους 1 (2-2)
Τσέλσι 1 (2-2)
Νόρτζελαντ 0 (0-2)

Η επόμενη (3η) αγωνιστική

Σαχτάρ Ντόνετσκ-Τσέλσι (21:45)
Νόρτζελαντ-Γιουβέντους (21:45)

Πηγή: sport-fm