Σε διαρκή εγρήγορση βρίσκεται ο μηχανισμός του Ολυμπιακού. Η νέα διοικητική εποχή, που σήμανε στο μεγάλο Λιμάνι με την έλευση του Βαγγέλη Μαρινάκη στα ηνία της ΠΑΕ, μοιραία έχει φέρει νέο άνεμο σε όλα τα ζητήματα που άπτονται του γενικότερου σχεδιασμού και της φιλοσοφίας που διέπει την «ερυθρόλευκη» εταιρία.

Μετά το εντυπωσιακό μπάσιμο στο μεταγραφικό παζάρι του νέου μεγαλομετόχου της ΠΑΕ, σειρά παίρνουν οι ανανεώσεις -ή για να το θέσουμε ακόμη πιο σωστά- και οι αναπροσαρμογές συμβολαίων των παικτών που ανήκουν ήδη στο «ερυθρόλευκο» ρόστερ.

Η αρχή έγινε με τον Γιάννη Φετφατζίδη, στον οποίο μπήκε ρήτρα αποδέσμευσης ύψους 12,5 εκατ. ευρώ, όπως φυσικά και ευνοϊκότεροι οικονομικά όροι στο συμβόλαιο του 19χρονου μεσοεπιθετικού, το οποίο λήγει το καλοκαίρι του 2015.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, σειρά αναμένεται να πάρουν οι Βασίλης Τοροσίδης και Αβραάμ Παπαδόπουλος. Στην Πλατεία Αλεξάνδρας, με δεδομένες τις πολύ καλές εμφανίσεις των δύο διεθνών αμυντικών τόσο στο πρόσφατο Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής όσο και στους δύο πρώτους αγώνες της προκριματικής φάσης του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος κόντρα σε Γεωργία και Κροατία, προσανατολίζονται στην απόφαση να «δέσουν» με όσο το δυνατόν καλύτερους οικονομικά όρους τους δύο ποδοσφαιριστές για τα επόμενα χρόνια.

Ο μεν Τοροσίδης αναμένεται μέσα στο προσεχές διάστημα να έχει συνάντηση με τον μεγαλομέτοχο Βαγγέλη Μαρινάκη για την αναπροσαρμογή και επέκταση του συμβολαίου του, το οποίο λήγει το 2013. Για τον 25χρονο διεθνή αμυντικό, μάλιστα, υπάρχει έντονη κινητικότητα από τη στιγμή που αρκετοί ευρωπαϊκοί σύλλογοι έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον, και σίγουρα στον Ολυμπιακό επιθυμούν να πετύχουν την καλύτερη δυνατή οικονομικά συμφωνία.

Ο Τοροσίδης, που έχει ρήτρα παραχώρησης ύψους 7 εκατ. ευρώ, είναι πολύ πιθανό να επεκτείνει το συμβόλαιό του για δύο ακόμη χρόνια, ενώ δεν θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να αυξηθεί η ρήτρα.

Σε ό,τι αφορά την περίπτωση του Αβραάμ Παπαδόπουλου, το συμβόλαιο του διεθνούς στόπερ λήγει το καλοκαίρι του 2012 και σίγουρα η επιθυμία της διοίκησης είναι να το επεκτείνει για αρκετά ακόμη χρόνια. Ο 25χρονος κεντρικός αμυντικός έχει κερδίσει πολλές συμπάθειες στο λιμάνι, με τους ιθύνοντες της ΠΑΕ να προσβλέπουν σε ισχυρή ρήτρα αποδέσμευσης, που θα συνοδευτεί με γενναία αύξηση των ετήσιων αποδοχών του.

Πηγή: gazzetta.gr