Αρκετή από τη μαγεία του Λιονέλ Μέσι χρειάστηκε η Μπαρτσελόνα προκειμένου να καταφέρει να νικήσει με σκορ 2-1 την Οσασούνα. Ο εκπληκτικός Αργεντινός χτύπησε μέσα σε ένα πεντάλεπτο (74’, 79’) και χάρη στα δικά του γκολ οι «μπλαουγκράνα» κατάφεραν να απαντήσουν στο τέρμα του Γιορέντε από το 2’ κι έτσι δεν είδαν την Παμπλόνα να γίνεται ακόμη μια φορά τόπος… μαρτυρίου για αυτούς.

Οι γηπεδούχοι μπόρεσαν να προηγηθούν πολύ νωρίς, ενώ είχαν και ευκαιρίες να φτάσουν σε ένα δεύτερο γκολ. Σε αντίθεση, όμως, με ό,τι είχε συμβεί στο πρόσφατο «clasico» όταν ο Βαλντές έκανε καταδικαστικό λάθος στο τέλος, ο γκολκίπερ της Μπαρτσελόνα με δύο μεγάλες επεμβάσεις αποσόβησε νέα παραβίαση της εστίας του. Ιδιαίτερα η φάση του 72’ αποδείχθηκε καθοριστική, αφού δύο λεπτά αργότερα οι Καταλανοί έφτασαν στην ισοφάριση (σε μια φάση πάντως που ξεκινά από θέση οφσάιντ).

Λίγο πριν το παιχνίδι μπει στο τελευταίο δεκάλεπτο και αφού ήδη είχε αποβληθεί ο Πουνιάλ αλλά και ο Τίτο Βιλανόβα, ο Μέσι σκόραρε ξανά, φτάνοντας μετά από δύο αγωνιστικές ήδη τα 4 στο πρωτάθλημα και τα 5 (μαζί με εκείνο στο σούπερ καπ) φέτος.

Πηγή: sport-fm.gr