Όταν «μιλά» ο… περίφημος αγγλικός καιρός, όλοι οι άλλοι σταματούν. Και σ΄αυτούς συμπεριλαμβάνονται τόσο οι παίκτες της ΑΕΚ όσο κι εκείνοι της Νοτς Κάουντι. Για ένα ημίχρονο παίχτηκε ποδόσφαιρο πριν ανοίξουν οι ουρανοί και μετά από αυτά τα 45’, η αγγλική ομάδα με τον Τζατζ στο 18’ είχε φτάσει στο 1-0. Αποχώρησε τραυματίας ο Γκερέιρο, φόβοι για πρόβλημα στον έξω μηνίσκο.

Η κόπωση και οι πολλές απουσίες σε όλες τις γραμμές ήταν οι μεγαλύτεροι αντίπαλοι της ΑΕΚ και όχι η Νοτς Κάουντι στο τέταρτο φιλικό της «Ένωσης» επί αγγλικού εδάφους. Φανερά κουρασμένη και ασύνδετη, ειδικά στο κέντρο της άμυνας, η ομάδα του Βαγγέλη Βλάχου αντιμετώπισε πολλά προβλήματα από τους Άγγλους, οι οποίοι χωρίς να φορτσάρουν ιδιαίτερα, κατάφερναν να φτάνουν σε θέση για γκολ.

Όσο ο Αραμπατζής έλεγε την τελευταία λέξη, έμενε και το «μηδέν» στην άμυνα. Τη μία και μοναδική φορά όμως, που ο Έλληνας γκολκίπερ δεν μπόρεσε να καλύψει την έλλειψη συνεννόησης μεταξύ Αγκιρίμπα και Τσαμουρλίδης, οι Άγγλοι άνοιξαν και το σκορ με τον Τζατζ στο 18’.

Δυσκολίες αντιμετώπισε ο «Δικέφαλος» και επιθετικά, αφού όταν οι ποδοσφαιριστές του είχαν την μπάλα, δεν την κυκλοφορούσαν με ευκολία, με συνέπεια και οι ευκαιρίες να είναι ελάχιστες. Στην καλύτερη από αυτές, ο Φούντας νικήθηκε από τον αντίπαλο τερματοφύλακα.

Στη συνέχεια, «κουμάντο» έκανε η βροχή, αλλά και η άποψη των δύο προπονητών, οι οποίοι δεν θέλησαν να ρισκάρουν κάποιον τραυματισμό λόγω των καιρικών συνθηκών. Άλλωστε η ΑΕΚ μετρούσε ήδη μια απώλεια, καθώς λίγο πριν φύγει το ημίχρονο αποχώρησε τραυματίας ο Ρότζερ Γκερέιρο. Κι ενώ αρχικά δεν φάνηκε για κάτι σοβαρό, οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν πως πιθανότατα έχει πρόβλημα σον έξω μηνίσκο, κάτι που εάν επαληθευτεί, σημαίνει πως η «Ένωση» θα χάσει για σημαντικό χρονικό διάστημα έναν από τους λίγους έμπειρους ποδοσφαιριστές που διαθέτει στο ρόστερ της.

Περισσότερα, πάντως θα είναι σε θέση να πει το ιατρικό επιτελείο μέσα σε 24 ώρες.

Πηγή: sport-fm.gr