Για τον σημερινό νοκ άουτ αγώνα της φάσης των «16» του Μουντομπάσκετ απέναντι στην Εθνική Ελλάδας μίλησε ο Μαρκ Γκασόλ, μετά την προπόνηση της Ισπανίας. Ξεκινώντας με την απουσία του αδελφού του και μεγάλο απόντα σε αυτό το Μουντομπάσετ, Παού, εξήγησε: «Μας βοήθησε πολύ σε προηγούμενες διοργανώσεις, είναι σπουδαίος παίκτης, μας καθοδήγησε στις νίκες, αλλά δεν είναι εδώ και δεν θα κλαίμε γι΄ αυτό. Ούτε ψάχνουμε δικαιολογίες σαν ομάδα. Είμαστε ένα σύνολο και δεν μιλάμε για παίκτες που λείπουν».

Αναφορικά στο παιχνίδι δίχως αύριο με την Ελλάδα, ο Μαρκ Γκασόλ τόνισε: «Θα είναι σπουδαίο παιχνίδι, γνωριζόμαστε πολύ καλά σαν ομάδες, είμαστε έμπειρες ομάδες ξέρουμε να παίζουμε καλά, έχουμε αθλητικούς παίκτες. Θα είναι πολύ δύσκολο για να επιβληθεί η μία της άλλης. Είναι βέβαια διαφορετικό παιχνίδι από τα προηγούμενα χρόνια, γιατί ή κερδίζεις ή πεθαίνεις. Το θέλουν πολύ και οι δύο. Έχουν διαφορετικούς τρόπους για να κερδίσουν, μπορεί να μην παίξαμε καλά και οι δύο ομάδες μέχρι τώρα, αλλά θα παλέψουμε για να νικήσουμε την Ελλάδα».

Τι πιστεύει για την Εθνική Ελλάδας; «Είναι πολύ δύσκολη ομάδα με τους τρεις πόϊντ γκαρντ διότι είναι εξαιρετικοί χειριστές της μπάλας, μπορούν να κάνουν όλοι pick ‘n’ roll ή να σουτάρουν. Υπάρχει και ο Μπουρούσης που μπορεί να βγει έξω, ενώ μέσα αναλαμβάνουν Σχορτσιανίτης και Τσαρτσαρής. Και ο Αντώνης Φώτσης σουτάρει καλά από μακριά αλλά διεκδικεί και τα επιθετικά ριμπάουντ. Είναι ισορροπημένη ομάδα. Ξέρουμε που είναι τα όπλα τους όπως ξέρουν κι αυτοί που έχουμε τα δικά μας. Και γι΄ αυτό θα είναι πολύ δύσκολη η υπόθεση νίκη».