Η αποχώρηση του Ζέλικο Ομπράντοβιτς και οι πιέσεις (με οικονομικό δέλεαρ κι όχι μόνο) που δέχτηκε από την Ούνιξ Καζάν ώθησαν τον Κώστα Καϊμακόγλου στην αποχώρηση από τον Παναθηναϊκό, όπως δηλώνει στη SportDay. «Ο Παναθηναϊκός ξέρει τη συνταγή της επιτυχίας για την επόμενη μέρα», τόνισε ο διεθνής φόργουορντ. «Θα είναι φοβερό να επιστρέψω στο ΟΑΚΑ με την Ούνιξ. Κάποιοι ίσως αντιδράσουν, αλλά και αυτό είναι σεβαστό», πρόσθεσε.

-Τι σε έκανε να αποχωρήσεις;
«Ηταν μια απόφαση που σκέφτηκα πολύ. Θα μπορούσα να είχα κλείσει νωρίτερα σε ομάδα. Είχα δεχτεί ασφυκτικό πρέσινγκ από Γαλατά και Καζάν. Έδειξαν ότι με ήθελαν πολύ και ήταν κάτι που μέτρησε για εμένα. Κάποια στιγμή στην καριέρα μου ήθελα να αγωνιστώ στο εξωτερικό και σε συνδυασμό με το ασφυκτικό πρέσινγκ, πιστεύω ότι ήταν η κατάλληλη ευκαιρία. Όσον αφορά τον Παναθηναϊκό, και η αποχώρηση του Ζέλικο Ομπράντοβιτς ήταν κάτι σημαντικό για εμένα. Ηταν ένα πλήγμα, γιατί ήταν ο άνθρωπος ο οποίος μαζί με το υπόλοιπο τεχνικό τιμ με απογείωσε. Ωστόσο ο Παναθηναϊκός ξέρει τη συνταγή της επιτυχίας για την επόμενη μέρα».

-Τι σε ώθησε να πεις το «ναι» στην Ούνιξ Καζάν;
«Η ιδέα ότι μπορεί να αγωνιστώ ξανά στην Ευρωλίγκα (σ.σ.: παίζει προκριματικά η ρωσική ομάδα), αλλά και το γεγονός ότι είδα ότι διαθέτει μια οργανωμένη ομάδα έχοντας καλή πορεία από πέρυσι με έκανε να πω ναι. Φυσικά ήξερα ότι ενδέχεται να έχω συμπαίκτη τον κολλητό μου Ιαν Βουγιούκα, πράγμα το οποίο έγινε πραγματικότητα στην πορεία».

-Το ενδεχόμενο να επιστρέψεις στο ΟΑΚΑ ως αντίπαλος πώς σου φαίνεται;
«Είναι ακόμα νωρίς για αυτό, διότι θα πρέπει πρώτα να πάρουμε την πρόκριση. Ωστόσο θα είναι κάτι τρομερό να έρθω ξανά στο γήπεδο που έζησα τόσα πολλά. Να δω ξανά γνώριμα πρόσωπα που αγαπάω πολύ και φυσικά τον απίστευτο κόσμο. Κάποιοι ίσως αντιδράσουν, αλλά και αυτό είναι σεβαστό».

Πηγή: sport-fm.gr