Το ενημερωτικό δελτίο που κατέθεσε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός στην επιτροπή κεφαλαιαγοράς για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 15 εκατ. ευρώ δεν είναι ξεκάθαρο αν απορρίφθηκε, αν είναι ελλιπές ή αν θα συζητηθεί το επόμενο διάστημα. Όπως και να έχει πάντως, στις 9 Αυγούστου λήγει μία ΑΜΚ, η οποία βέβαια δεν είναι σε ισχύ! Τα 2.091.617 ευρώ που έχουν μπει μέχρι στιγμής, φυσικά και δεν χάνονται. Θα μετοχοποιηθούν όταν ισχύσει η ΑΜΚ.

Τι έχει συμβεί όμως με την περιπετειώδη ΑΜΚ η οποία θα ακυρωθεί; Στην ΠΑΕ και στο σωματείο είδαν ότι δεν είναι δυνατόν να συγκεντρωθούν τα 15 εκατ. ευρώ. Τόσο ήταν το ποσό που αποφάσισε στις 9 Μαρτίου η ΓΣ (με πρόεδρο τον Βγενόπουλο). Έχει καλυφθεί μόνο το 13,95% της ΑΜΚ. Τι σημαίνει αυτό; Οτι αν δινόταν η έγκριση από την επιτροπή κεφαλαιαγοράς, αύριο κιόλας θα μπορούσε κάποιος να καλύψει το υπόλοιπο ποσοστό και να γίνει αφεντικό στην ομάδα.

Κι αν δεν έβαζε τα υπόλοιπα -περίπου- 13 εκατ. ευρώ, θα μπορούσε να βάλει 7, 8 ή 9 εκατ. ευρώ. Και πάλι με τιμή μετοχής 0,30 μεγαλομέτοχος θα γινόταν. «Που είναι το κακό, να μπουν λεφτά στην ομάδα;», θα πει κάποιος. Κακό δεν είναι, το αντίθετο. Απλώς η διοίκηση του Παναθηναϊκού επιχειρεί να προασπίσει τα συμφέροντα του συλλόγου, να στηρίξει την προσπάθεια της «Παναθηναϊκής Συμμαχίας» και των υπόλοιπων νυν μετόχων. Αν εμφανιζόταν Άραβας, Κινέζος, Ρώσος ή δεν ξέρω εγώ ποιος άλλος, δεν θα έχανε τις μετοχές -που πήρε από τον Τζίγκερ- μόνο το σωματείο, αλλά θα μειωνόταν δραματικά το ποσοστό του Βγενόπουλου και άλλων μετόχων.

Ο Αλαφούζος έχει ξεκαθαρίσει ότι όποιος μεγαλοεπενδυτής έρθει, θα είναι χαρά όλων. Αλήθεια είναι αυτό. Απλώς για τους Πρίγκιπες και ξένους γενικά είναι δύσπιστος. Γι’ αυτό υπάρχει η σκέψη στη ΓΣ που θα διεξαχθεί, να προκηρυχθεί ΑΜΚ ύψους 5 εκατ. ευρώ ή έστω λίγο μεγαλύτερη. Να βγει δηλαδή νέο ενημερωτικό και να τεθεί σε ισχύ πιθανότατα από τέλη Σεπτεμβρίου. Τότε το σωματείο και η ΠΑΕ ευελπιστούν ότι με την βοήθεια και της ομάδας (να έχει προκριθεί δηλαδή σε όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης) θα συγκεντρωθούν ακόμα 2-3 εκατ. ευρώ.

Να βάλει και κάτι ο «Βγενό» και έτσι να κλείσει η ΑΜΚ και να μην αλλοιωθούν τα ποσοστά. Διότι όσο είναι ανοιχτή η πόρτα, όλο και κάποιος «περίεργος» μπορεί να μπει. Αν βρεθεί επενδυτής που θα δείξει έμπρακτα κι όχι όπως ο Σουλτάν, η Νούρα, ο Φαϊζάλ ότι θέλουν να βοηθήσουν η λύση είναι απλή. Βάζει λεφτά σε ελληνική τράπεζα -σήμερα κιόλας κι ας μην ισχύει η ΑΜΚ, αφού θα μετοχοποιηθούν αργότερα- και τότε η «Παναθηναϊκή Συμμαχία» και η ΠΑΕ θα ανοίξουν την ΑΜΚ, με μεγαλύτερο ποσό, για να μπει ο επενδυτής και να σωθεί οριστικά ο Παναθηναϊκός. Μέχρι να γίνει αυτό, όσοι φωνάζουν (σ.σ. Τσάκας), δεν έχουν τύχη.

Πηγή: Sday.gr