Ο Δημήτρης Μαυροειδής χάθηκε, αλλά στον Παναθηναϊκό δεν μένουν με σταυρωμένα χέρια και ετοιμάζουν να εξαπολύσουν μεταγραφική αντεπίθεση.

Στόχος είναι η απόκτηση τριών παικτών, ενός ψηλού, ενός φόργουορντ κι ενός γκαρντ που θα κάνουν τη διαφορά και θα «ζεστάνουν» ξανά τον κόσμο της ομάδας.

Για τη front line ο Αργύρης Πεδουλάκης παρακολουθεί πολλούς παίκτες. Αναζητά έναν παίκτη που θα μπορεί να προσφέρει στις θέσεις 4-5. Έχει ξεχωρίσει τον Στέφαν Λάσμε από την Γκαμπόν και τον Αμερικανό Τζέιμς Γκιστ, δύο παίκτες με κοινά χαρακτηριστικά: είναι πολύ καλοί αμυντικοί και ριμπάουντερ, λιγότερο αποτελεσματικοί επιθετικοί, ενώ δεν είναι και ιδιαίτερα… ψηλοί. Ίσως αυτό να οφείλεται και στο γεγονός ότι το αντίπαλο δέος, ο Ολυμπιακός, έχει τους Χάινς και (εφόσον μείνει) Ντόρσεϊ στη δική του ρακέτα.

Ο 29χρονος Λάσμε (2,03μ.) έχει κάνει καλή καριέρα σε Μακάμπι και Παρτιζάν, ενώ την περασμένη περίοδο είχε στην ACB με την Ομπραντόιρο 10,9 πόντους, 6,3 ριμπάουντ και 1,9 τάπες κατά μέσο όρο. Ο 26χρονος Γκιστ (2,05μ.), που είναι και πιο ακριβός, μετρά δύο σεζόν στην Ευρωλίγκα με Παρτιζάν και Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ. Με την τελευταία είχε την περασμένη περίοδο 7,4 πόντους, 4,5 ριμπάουντ και 1,3 κλεψίματα ανά αγώνα, ενώ στο τουρκικό πρωτάθλημα είχε 9,1 πόντους και 5,3 ριμπάουντ.

Για τη θέση «3» ψηλά στη λίστα είναι ο Λιθουανός Γιόνας Ματσιούλις, αλλά δεν είναι ο μοναδικός υποψήφιος, ενώ στα γκαρντ αναζητείται ένας παίκτης-όνομα που θα πλαισιώσει ιδανικά τον Δημήτρη Διαμαντίδη, ενώ «κλεισμένος» είναι ως ρεζέρβα ο Βασίλης Ξανθόπουλος κι εκκρεμεί η υπόθεση του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, τον οποίο διεκδικούν Μπαρτσελόνα και Ζαλγκίρις προσφέροντας καλύτερα χρήματα.

Αυτή τη στιγμή το ρόστερ του Παναθηναϊκού αριθμεί μόνο τους Διαμαντίδη, Μπράμος, Τσαρτσαρή, Σχορτσανίτη, Πάνκο και τον 15χρονο Χαραλαμπόπουλο, ενώ φτάνει τους 7 παίκτες με την προσθήκη του Ξανθόπουλου. Αναμένεται να γίνουν μίνιμουμ 6 με μάξιμουμ 8 ακόμη μεταγραφές για να συμπληρωθεί η ομάδα.

Πηγή: sport-fm