Το ενδεχόμενο ο Ζόρντι Άλμπα να αντιμετωπίσει προβλήματα κόπωσης στην πρώτη του χρονιά στην Μπαρτσελόνα, επισημαίνει ο Σεσκ Φάμπρεγας. Ο 23χρονος αριστερός οπισθοφύλακας που μεταγράφηκε αυτό το καλοκαίρι από τη Βαλένθια στους «μπλαουγκράνα», αγωνίστηκε σε όλους τους αγώνες με την εθνική Ισπανίας στο Euro 2012, συμπεριλήφθηκε και στην αποστολή για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου και ο νέος του συμπαίκτης ανησυχεί για την αγωνιστική του κατάσταση την επόμενη σεζόν.

«Είναι φυσικό να θέλει να πάει στο Λονδίνο. Εξαιτίας της ηλικίας μου, δεν έχω τη δυνατότητα να έχω αυτή την εμπειρία. Αλλά στην Μπαρτσελόνα αγωνιστήκαμε φέτος 65 με 70 παιχνίδια και η υπερβολική δουλειά μπορεί να οδηγήσει σε τραυματισμούς», τόνισε στην ισπανική εφημερίδα «Mundo Deportivo» και συνέχισε:

«Όλα εξαρτώνται από τη φυσική σου κατάσταση και όταν είσαι λίγο πάνω από τα είκοσι χρόνια ηλικίας σου, μπορείς να το αντέξεις πιο εύκολα. Παρόλα αυτά θα είναι καλό να τον έχουμε μαζί μας όσο το δυνατό πιο γρήγορα».

Ο 25χρονος μεσοεπιθετικός ακόμη αναφέρθηκε και στις υποψηφιότητες κάποιων συμπαικτών του για τη φετινή «Χρυσή Μπάλα» :

«Από αυτά που έχουν κάνει στις καριέρες τους ο Τσάβι και ο Κασίγιας αξίζουν να πάρουν αυτή τη διάκριση.

Επίσης και ο Ινιέστα με αυτά που έδειξε στο Euro την αξίζει. Και φυσικά ο Λιονέλ Μέσι την αξίζει , διότι είναι ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο; Είχε μια σπουδαία σεζόν».