Στη Βοστώνη μετέβη ο Τζόι Ντόρσεϊ για προπονήσεις με τους Σέλτικς. Οι φιναλίστ της Ανατολής βρίσκονται σε αναζήτηση ψηλού, καθώς τη φετινή περίοδο το μεγαλύτερο βάρος έπεσε στις πλάτες του Κέβιν Γκαρνέτ, ενώ ο Μπράντον Μπας αναμένεται να κάνει χρήση της οψιόν για να μείνει ελεύθερος και να αναζητήσει ένα καλύτερο συμβόλαιο από το τρέχον.

Ο Αμερικανός σέντερ του Ολυμπιακού δεν έχει κρύψει την επιθυμία να παραμείνει στους πρωταθλητές Ελλάδας και Ευρώπης, ωστόσο η προοπτική της επιστροφής στο ΝΒΑ κάθε άλλο παρά αδιάφορο τον αφήνει. Ο 28χρονος άσος είχε αγωνιστεί σε Ρόκετς, Κινγκς και Ράπτορς πριν μετακομίσει στην Ευρώπη έχοντας 2,6 πόντους και 3,8 ριμπάουντ σε 10,4 λεπτά κατά μέσο όρο σε συνολικά 61 εμφανίσεις σε τρεις σεζόν.

Τον πρώτο λόγο στο ΝΒΑ έχει δώσει και ο Έισι Λο, αλλά είναι αμφίβολο αν θα βρει οικονομική πρόταση αντίστοιχη με αυτή που μπορεί να του γίνει στην Ευρώπη, γιατί οι «κοντοί» που δεν έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο δεν πληρώνονται αδρά στις ΗΠΑ. Αντίθετα, ο τρίτος Αμερικανός του Ολυμπιακού, Κάιλ Χάινς, θα παραμείνει στην ομάδα μιας και θα ενεργοποιηθεί η οψιόν για την επέκταση του συμβολαίου του.

Πρίντεζης, Μαυροειδής και προπονητής

Η παραμονή του Γιώργου Πρίντεζη αποτελεί προτεραιότητα για τον Ολυμπιακό. Ο διεθνής φόργουορντ θέλει να παραμείνει και περιμένει την πρόταση των ιδιοκτητών της ΚΑΕ. Το ενδιαφέρον από ευρωπαϊκούς συλλόγους και Νικς είναι δεδομένο, αλλά ο παίκτης θα περιμένει να ακούσει την πρόταση της ομάδας του κι εφόσον τον καλύπτει, θα πει το «ναι». Πάντως θα χρειαστεί μία γενναία αύξηση από τις 300.000 ευρώ που έδινε φέτος η ΚΑΕ, πιθανώς και… επταψήφιο νούμερο.

Στα μεταγραφικά, ο Δημήτρης Μαυροειδής είναι παίκτης που αρέσει στους Πειραιώτες και με προσιτό κασέ. Προορίζεται ως εναλλακτική λύση για τη γραμμή των ψηλών και ο 27χρονος άσος πιθανώς να είναι η πρώτη μεταγραφή της νέας περιόδου.

Στο θέμα του προπονητή υπάρχει στασιμότητα, με Έλληνες (Σφαιρόπουλος, Ζούρος) και ξένους (Φλέμινγκ, Τρινκιέρι, Μαχμούτι) προπονητές στη λίστα, ωστόσο ακόμη δεν έχει γίνει επιλογή.

Πηγή: sport-fm.gr