Είναι από τις πλέον εμβληματικές φιγούρες του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο ποδόσφαιρο. Άλλωστε, δεν είναι πολλοί οι συνάδελφοί του που έχουν συμμετάσχει σε πέντε αποστολές Μουντιάλ. Για την ακρίβεια, μόλις τρεις είναι οι άλλοι παίκτες που έπαιξαν σε τόσες διοργανώσεις και μάλιστα πρόκειται για τεράστια ονόματα του αθλήματος, οι δύο τερματοφύλακες: Αντόνιο Καρμπαχάλ, Λόταρ Ματέους και Τζίτζι Μπουφόν.

Ο Μεξικανός τερματοφύλακας και ο Γερμανός πολυσύνθετος ποδοσφαιριστής, μάλιστα, έχουν αγωνιστεί και στα πέντε Μουντιάλ που βρέθηκαν στην αποστολή, ενώ ο Ιταλός πορτιέρε δεν αγωνίστηκε ούτε λεπτό για τη σκουάντρα ατζούρα στα γήπεδα της Γαλλίας το 1998.

Ο Ράφαελ Μάρκες μπαίνει σε αυτήν την πολύ μικρή, αλλά τόσο σπουδαία λίστα, καθώς συμπεριλήφθηκε στην 23αδα της εθνικής του Μεξικό, την οποία ανακοίνωσε ο Χουάν Κάρλος Οσόριο. Σε αυτήν βρίσκεται και ο Τσιτσαρίτο Ερνάντες, ο οποίος θα αγωνιστεί για τρίτη φορά σε Παγκόσμιο Κύπελλο, καθώς και οι Ντιέγκο Ρέγιες, Έκτορ Μορένο και Αντρές Γκουαδράδο, παρά τα θέματα τραυματισμών που αντιμετώπιζαν.

Αναλυτικά η αποστολή του Μεξικό:

Τερματοφύλακες: Χεσούς Κορόνα (Κρουζ Αζούλ), Γκιγέρμο Οτσόα (Σταντάρ Λιέγης), Αλφρέδο Ταλαβέρα (Τολούκα)

Αμυντικοί: Έκτορ Μορένο (Ρεάλ Σοσιεδάδ), Μιγκέλ Λαγιούν (Σεβίλλη), Ντιέγκο Ρέγιες (Πόρτο), Ούγκο Αγιάλα (Τίγκρες), Κάρλος Σαλσέδο (Άιντραχτ Φρανκφούρτης), Χεσούς Γκαγιάρδο (Μοντερέι), Έντσον Άλβαρες (Αμέρικα)

Μέσοι: Τζόναθαν Ντος Σάντος (Λος Άντζελες Γκάλαξι), Ραφαέλ Μάρκες (Άτλας), Αντρές Γκουαρδάδο (Μπέτις), Έκτορ Ερέρα (Πόρτο), Μάρκο Φαμπιάν (Άιντραχτ Φρανκφούρτης)

Επιθετικοί: Τζιοβάνι Ντος Σάντος (Λος Άντζελες Γκάλαξι), Χαβιέρ Ακίνο (Τίγκρες), Χεσούς Μανουέλ Κορόνα (Πόρτο), Χίρβινγκ Λοθάνο (Αϊντχόφεν), Ραούλ Χιμένες (Μπενφίκα), Χαβιέ Ερνάντες (Γουέστ Χαμ), Ορίμπε Περάλτα (Αμέρικα), Κάρλος Βέλα (Λος Άντζελες FC).