Μπορεί ακόμη να μην έχει ανακοινωθεί και επίσημα η επέκταση της συνεργασίας του με τον σύλλογο, αλλά ο Μανόλο Χιμένεθ δουλεύει ως -και είναι- προπονητής της ΑΕΚ. Άλλωστε, υπάρχει ήδη συμφωνία με τον διοικητικό ηγέτη της Ένωσης, Δημήτρη Μελισσανίδη, οπότε το θέμα φαντάζει τυπικό, παρά τα όσα προκύπτουν για ενδιαφέρον προς το πρόσωπό του από την Ισπανία και συγκεκριμένα από τη Λας Πάλμας.

Στον «δικέφαλο» είναι δεδομένο πως θα εξαντλήσουν κάθε περιθώριο για να φέρουν πίσω τον Σέρχιο Αραούχο, αλλά είναι επίσης σίγουρο πως στην καλοκαιρινή προετοιμασία θα πάνε με τον επιθετικό που θα σηκώσει το μεγαλύτερο βάρος της γραμμής, στη διάρκεια των ευρωπαϊκών προκριματικών. Μάλιστα, ο Ανδαλουσιανός τεχνικός φαίνεται πως περιέγραψε το στιλ που αυτός θα ήθελε να έχει, με μια μόλις λέξη: «δολοφόνος».

Όπως αναφέρει η «Live Sport», ο Χιμένεθ έχει ξεκαθαρίσει στο επιτελείο της ΑΕΚ, υπεύθυνο για τον μεταγραφικό σχεδιασμό, ότι δεν πρέπει να αναζητηθεί επιθετικός τύπου Αραούχο, αλλά ένας φορ περιοχής με περισσότερο… φονικό ένστικτο. Άλλωστε, στο υπάρχον ρόστερ της ομάδας υπάρχουν αρκετοί ποδοσφαιριστές που μπορούν να παίξουν περιφερειακοί, αλλά ο top class finisher λείπει…