Μια τεράστια καριέρα θα ολοκληρωθεί το Σάββατο (19/05), στο Τορίνο, εκεί όπου η Γιουβέντους θα φιλοξενήσει τη Βερόνα, στο τελευταίο επίσημο παιχνίδι του Τζιανλουίτζι Μπουφόν με τα γάντια του συλλόγου που υπηρέτησε για 17 ολόκληρα χρόνια.

Ο θρυλικός Ιταλός πορτιέρε ανακοίνωσε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μαζί με τον Αντρέα Ανιέλι ότι ακόμη δεν έχει αποφασίσει για το μέλλον του, ενώ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να ολοκληρώσει την καριέρα του στην ομάδα που τον ανέδειξε, δηλαδή την Πάρμα.

«Το Σάββατο θα παίξω τον τελευταίο μου αγώνα με τη Γιουβέντους», ήταν η πρώτη ατάκα που βγήκε από τα χείλη του Τζίτζι. «Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο, που εκτός από τον ρόλο του στη Γιουβέντους, είναι κάτι παραπάνω για εμένα. Όλα αυτά τα χρόνια, αναπτύξαμε μια μοναδική σχέση, που μπορώ να την αποκαλέσω και φιλία», σημείωσε στη συνέχεια.

«Είναι η ολοκλήρωση ενός όμορφου ταξιδιού που ήμουν αρκετά τυχερός να το μοιραστώ με ανθρώπους που πραγματικά χαίρονται για εμένα. Κάθε ημέρα ένιωθα αγάπη. Λόγω της αγάπης αυτής πολέμησα και έβαλα τα δυνατά μου. Το Σάββατο θα αγωνιστώ για τελευταία φορά. Είναι ο καλύτερος τρόπος να ολοκληρώσω αυτήν την υπέροχη περιπέτεια», πρόσθεσε ο 40χρονος πορτιέρε.

Ίσως συνεχίσει το ποδόσφαιρο, «παίζει»  η Πάρμα

«Ο φόβος μου ήταν να φτάσω στο τέλος της περιπέτειας σαν κάποιος που ο κόσμος απλώς ανέχεται. Είμαι πραγματικά υπερήφανος που στην ηλικία των 40 ετών, ήμουν ικανός με την απόδοσή μου να ανταποκρίνομαι στο επίπεδο της Γιουβέντους.

Θέλω να ευχαριστήσω την οικογένεια της Γιουβέντους. Εάν σήμερα είμαι πρωταθλητής, αυτό οφείλεται στο ότι η Γιούβε εξασφάλισε να γίνει αυτό. Μου επέτρεψε να κάνω το βήμα παραπάνω. Τις επόμενες τρεις ημέρες, θα πάρω οριστική απόφαση αν θα συνεχίσω να παίζω. Θα προσπαθήσω να ακολουθήσω ό,τι μου πει το πνεύμα και η φύση μου», τόνισε ο Μπουφόν.

Για να αποκαλύψει ότι «έχω μερικές προτάσεις και συναρπαστικές προκλήσεις τόσο εντός όσο και εκτός αγωνιστικού χώρου. Η πιο σημαντική πρόταση για να μείνω στον αγωνιστικό χώρο, ήρθε από τον Ανιέλι. Μία επιστροφή στην Πάρμα είναι ένα ρομαντικό παιδικό όνειρο, αλλά τίποτα περισσότερο από αυτό».

Ανιέλι: Αιώνια ευγνώμονες στον Τζίτζι

Στη συνέντευξη Τύπου στο «Allianz Stadium», πρώτος τον λόγο πήρε ο Ανιέλι. «Θα είμαστε για πάντα ευγνώμονες στον Τζίτζι. Αυτή η σεζόν ήταν μεγάλη και εκείνος περίμενε κάτι διαφορετικό: τη συμμετοχή στο Παγκόσμιο Κύπελλο και το ρεκόρ συμμετοχών στη Serie A. Σήκωσε το Κύπελλο και κατέκτησε το πρωτάθλημα», είπε αρχικά ο πρόεδρος των «μπιανκονέρι».

Και συνέχισε: «Αυτό που ξέρουμε είναι ότι ο Σέζνι θα είναι ο επόμενος που θα υπερασπιστεί την εστία μας. Ο Τζίτζι έχει αρκετές προτάσεις και ξέρει ότι έχει την πλήρη στήριξή μου σε οποιαδήποτε απόφασή του. Μπορώ να του πω μόνο “ευχαριστώ” και να ευχαριστηθεί το παιχνίδι του Σαββάτου, όπως και ο κόσμος».

Σύμβολο για την «Κυρία»

Ο Μπουφόν ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα στην Πάρμα το 1995, στην οποία έμεινε μέχρι το 2001. Από εκείνο το καλοκαίρι μετακόμισε στο Τορίνο και έκτοτε υπηρασπίστηκε την εστία της Γιούβε. Την Κυρία» δεν δίστασε να την ακολουθήσει και στα δύσκολα χρόνια, την περίοδο του υποβιβασμού.

Κατέκτησε στην καριέρα του σχεδόν τα πάντα, εκτός από το Champions League. Με την Πάρμα πανηγύρισε ένα Κύπελλο Ιταλίας, ένα Σούπερ Καπ της χώρας και ένα κύπελλο UEFA. Με τη Γιουβέντους έβαλε στη συλλογή του έντεκα πρωταθλήματα, τέσσερα Κύπελλα Ιταλίας και πέντε Σούπερ Καπ. Με την εθνική Ιταλίας έγινε παγκόσμιος πρωταθλητής το 2006, ενώ το 2012 έφτασε στον τελικό του Euro, τον οποίο έχασε από την Ισπανία.