Ολοκληρώνεται το προσεχές Σαββατοκύριακο το πρωτάθλημα της Serie A για τη σεζόν 2017-18, με το παιχνίδι στο «Ολίμπικο» ανάμεσα στη Λάτσιο και την Ίντερ να είναι αυτό που αναμένεται να προσελκύσει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον των τιφόζι τόσο εντός Ιταλίας όσο και εκτός αυτής.

Το διακύβευμα είναι σημαντικό, καθώς στις 21:45 της Κυριακής (20/05) θα κρίνεται το τέταρτο εισιτήριο για το Champions League της επόμενης περιόδου. Εάν οι «λατσιάλι» φύγουν με νίκη ή ισοπαλία από το γήπεδό τους, τότε θα είναι εκείνοι που θα εξασφαλίσουν την πρόκριση στους χρυσοφόρους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Εάν οι «νερατζούρι» επικρατήσουν, τότε θα καπαρώσουν εκείνοι την τέταρτη και προνομιούχο θέση.

Η ομάδα του Μιλάνου θα έχει στο πλευρό της περίπου 12.000 οπαδούς της, που θα ταξιδέψουν στη Ρώμη για το παιχνίδι, ενώ και οι πρωτευουσιάνοι αναμένεται να γεμίσουν το κομμάτι του γηπέδου που τους αντιστοιχεί. Με άλλα λόγια, το «Ολίμπικο» αναμένεται να… βράζει.

Το θετικό για τις ιταλικές Αρχές είναι πως οι οπαδοί της Λάτσιο και της Ίντερ διατηρούν παραδοσιακά εξαιρετικές σχέσεις, κάτι που έχει να κάνει και με τις πολιτικές πεποιθήσεις στις τάξεις των ultras τους. Ωστόσο, ο σοφός λαός αναφέρει πως «όταν καείς με τον χυλό, φυσάς και το γιαούρτι», με αποτέλεσμα οι υπεύθυνοι να βρίσκονται… στο πόδι.

Ακόμη και το ενδεχόμενο προβοκάτσιας θεωρούν πιθανό, καθώς δεν θα ήταν λίγοι οι «εχθροί» αυτών των δύο ομάδων που θα ήθελαν να διαλυθεί αυτή η θέση οπαδικής φιλίας, καθώς μια σπίθα είναι ικανή να ανάψει μια τεράστια φωτιά. Ειδικά όταν το πλήθος είναι μεγάλο, ο έλεγχός του είναι σαφώς πιο δύσκολος…