Από χθες το βράδυ ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος αποτελεί παρελθόν για την ΑΕΚ σε αγωνιστικό επίπεδο, με τη φημολογία που τον θέλει να έχει προχωρήσει σε επαφές με τον Ολυμπιακό ουσιαστικά να επιβεβαιώνεται. Μάλιστα, από την Ένωση έλεγαν ότι ο παίκτης έχει εδώ και έναν μήνα συμφωνήσει με άλλη ομάδα, αφήνοντας να εννοηθεί και μια δυσαρέσκεια για τη στάση του.

Όμως, στον «δικέφαλο» είναι αποφασισμένοι να μην τον αφήσουν να… κατηφορίσει προς το Λιμάνι τόσο εύκολα και θα τον κυνηγήσουν δικαστικά. Άλλωστε, από το Μαρούσι διαμηνύουν πως ο 31χρονος άσος δεσμεύεται με συμβόλαιο και για την επόμενη σεζόν και θα εξαντλήσουν κάθε νομικό μέσο που υπάρχει.

Άλλωστε, ήδη από την πλευρά του Λάζαρου έχει σταλεί εξώδικο στην ΑΕΚ, το οποίο δεν έβγαλε στη δημοσιότητα η ΠΑΕ, για να διατηρήσει την ηρεμία στις τάξεις της ομάδας εν όψει του τελικού Κυπέλλου, οι «κιτρινόμαυροι» πήραν στα χέρια τους άλλο ένα έγγραφο, αυτήν τη φορά από τους «ερυθρόλευκους», μια ειδοποίηση με την οποία τονίζει ότι διαπραγματεύεται με τον ποδοσφαιριστή ως ελεύθερο.

Αυτό που έχει ενδιαφέρον στην όλη ιστορία, είναι το συμβόλαιο που φέρεται να προσφέρει ο Ολυμπιακός στον Χριστοδουλόπουλο. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Sportime», από τον Πειραιά πρόσφεραν συμβόλαιο 2+1 ετών στον παίκτη, με ετήσιες απολαβές ύψους 500.000 ευρώ, συν κάποια μπόνους που ενδέχεται να φτάσουν έως και τις 150.000 ευρώ. Με άλλα λόγια, η «ερυθρόλευκη» πρόταση είναι σε χρονική διάρκεια ίδια με εκείνη που του κατέθεσε η ΑΕΚ προ διετίας, όταν και συμφώνησε μαζί της.

Πάντως, στην ΑΕΚ έχουν αποκτήσει… εμπειρία με ανάλογη περίπτωση από πέρσι, με τον Ντίντακ Βιλά. Και ο Καταλανός μπακ θεωρούσε ότι ήταν ελεύθερος να μεταπηδήσει σε όποια ομάδα ήθελε, ωστόσο η ιστορία του έδειξε ότι χρειάστηκε να περάσει από «σαράντα κύματα» για να καταλήξει τελικά στην Εσπανιόλ.

Στην περίπτωση του Λάζαρου, μάλιστα, η στάση της Ένωσης αναμένεται να είναι πιο σκληρή, όχι απλώς γιατί εκείνος οδεύει προς μια ανταγωνιστική ομάδα, αλλά και επειδή θεωρούν πως το θέμα είναι ηθικής τάξεως και για τον λόγο αυτό θα επιδιώξουν τιμωρία του Χριστοδουλόπουλου, κάτι που προβλέπεται εφόσον αποδειχτεί πως έχει ακόμη συμβόλαιο σε ισχύ.

Από την πλευρά του, ο ποδοσφαιριστής θεωρεί ότι δεν υπάρχει κάτι που να τον δεσμεύει με τον «δικέφαλο» και αυτός ήταν ο λόγος για τον οποίον φαίνεται πως έχει αποδεχθεί πλήρως την πρόταση του Ολυμπιακού.