Η κατάκτηση της Ευρωλίγκας έχει εκτινάξει στα ύψη την ψυχολογία και το ηθικό του Ολυμπιακού και αυτό παίζει σημαντικό ρόλο μέχρι στιγμής στην σειρά των τελικών της Α1 σύμφωνα με όσα είπε ο Έισι Λο στην Sportday. Ο γκαρντ των «ερυθρόλευκων» τόνισε πλέον η ομάδα έχει τεράστια αυτοπεποίθηση αλλά επισήμανε πως ο Παναθηναϊκός παραμένει πολύ δυνατή ομάδα και συνέστησε προσοχή και συγκέντρωση.

Αναλυτικά όσα είπε στην Sportday ο Έισι Λο:

Εϊσι πώς είδες την επιστροφή σου στο παρκέ; Την περίμενες πώς και πώς;
«Επιτέλους! Το ήθελα πάρα πολύ. Το περίμενα. Τραυματίστηκα, αλλά δεν ήθελα να αφήσω μόνη της την ομάδα, ειδικά τώρα που κρίνεται ο τίτλος του πρωταθλήματος. Είχα ανάγκη να αγωνιστώ. Έχασα μερικά σουτ, αλλά γενικά πιστεύω ότι ήμουν αρκετά καλός και βοήθησα. Ήταν σημαντική νίκη, γιατί είμαστε μια ανάσα από την κατάκτηση του τίτλου».

Η αγωνιστική εικόνα που έχετε παραθέσει στα τρία ματς, αλλά και το +12 στο τρίτο παιχνίδι έχουν συμβάλλει στο ψυχολογικό κομμάτι;
«Ναι. Είμαστε ομάδα με εξαιρετική ενέργεια και αυτοπεποίθηση. Παιχνίδι με παιχνίδι ανέβαινε η ψυχολογία μας και με την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού φτάσαμε στο πικ. Φυσικά δεν σταματάμε εδώ. Γνωρίζουμε ότι για να κάνουμε άλλη μια νίκη κόντρα στον Παναθηναϊκό, οφείλουμε να έχουμε ενέργεια στο κάθε δευτερόλεπτο, απέναντι σε ένα σύνολο που διαθέτει εμπειρία. Ο Παναθηναϊκός είναι δυνατή ομάδα, αλλά έχουμε μεταφέρει τον αέρα του Ευρωπαϊκού. Θα είναι ιδανικό να κατακτήσουμε μέσα σε λίγες μέρες δύο τρόπαια, αλλά θέλει προσοχή».

Ωστόσο χρειάστηκε να αλλάξετε το στυλ σας και από «αμυντικοί» στο Final 4, να γίνετε «επιθετικοί». Πόσο εύκολο ήταν;
«Κάνω και κάνουμε ό,τι μας πει ο κόουτς. Για αυτόν τον λόγο ήρθαμε στην ομάδα. Η παρουσία του αποτελεί κίνητρο. Απλά έπρεπε να προσαρμοστούμε στα δεδομένα που θα μας οδηγήσουν στην επιτυχία. Ειδικά στην έδρα μας έπρεπε να τρέξουμε αρκετά και να σκοράρουμε. Προς το παρόν το έχουμε πετύχει, αλλά τίποτα δεν έχει τελειώσει».

Η πλειοψηφία αναφέρει το στοιχείο της ενέργειας. Είναι το βασικότερο συστατικό;

«Συμφωνώ. Είναι το κλειδί της σειράς. Έχουμε νεανικό σύνολο κόντρα σε έμπειρη ομάδα. Όπως και εμείς έτσι και ο αντίπαλός μας έχει τα πλεονεκτήματά του και όποιος τα προβάλλει περισσότερο θα έχει προβάδισμα. Προς το παρόν εμείς είμαστε καλύτερη ομάδα και το έχουμε καταφέρει. Πρέπει να ξοδέψουμε και άλλη ενέργεια για να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα».

Επειδή είστε νεανική ομάδα, είναι εύκολο να παίζετε χωρίς την πίεση που έχουν οι τελικοί; Ειδικά από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός πήρε πρωτάθλημα το 1997;
«Δεν μας νοιάζει τι έγινε στο παρελθόν. Κοιτάζουμε το παρόν. Θέλουμε να είμαστε και άλλο μαχητικοί. Έχουμε μια μεγάλη ευκαιρία και θα την αρπάξουμε για να γίνουμε πρωταθλητές».

Περιμένετε αντίδραση από τον Παναθηναϊκό;
«Χωρίς αντίρρηση. Ο Παναθηναϊκός είναι τεράστια ομάδα και διαθέτει παίκτες με προσωπικότητα που δεν θέλουν να χάσουν έτσι. Θα το παλέψουν. Παίζουν το τελευταίο τους χαρτί και παρά το γεγονός ότι δεν έχω παίξει στο ΟΑΚΑ, καταλαβαίνω ότι τα πράγματα θα είναι διαφορετικά. Θα γίνει μάχη. Πρέπει να κλείσουμε τα αυτιά μας και να κάνουμε το παιχνίδι μας. Να προστατέψουμε την μπάλα και να είμαστε προσεκτικοί. Έχουμε μια τεράστια πρόκληση μπροστά μας».

Ο Λο μίλησε και για τον κόσμο του Ολυμπιακού:
«Είναι απίστευτοι. Η ενέργεια που μας δίνουν είναι φοβερή. Θέλουμε να τους ανταμείψουμε με την κατάκτηση του πρωταθλήματος, γιατί ξέρουμε πόσο σημαντικό είναι για εκείνους».

Τέλος, ρωτήθηκε αν βλέπει το μέλλον του στον Ολυμπιακό:
«Είναι πολύ νωρίς ακόμα. Δεν ξέρω τι θα κάνω στο μέλλον. Θα μιλήσω με τη γυναίκα μου, με την οικογένειά μου και θα πάρουμε την όποια απόφαση».

Πηγή: sport-fm.gr